Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Rijeka prolaskom u finale Kupa prva izborila Europu

Pobjedom nad Lokomotivom i posljedičnim plasmanom u finale Hrvatskog nogometnog Kupa HNK Rijeka i službeno je izborila plasman u nekom UEFA-inom natjecanju sljedeće sezone. Postala je tako prva naša momčad koja je matematički potvrdila igranje u Europi sljedeće sezone.

Naime, plasman u europska natjecanja se kao i svake sezone osigurava kroz ligaški plasman i kroz osvajanje Kupa. Osvajač Kupa izboriti će mjesto u kvalifikacijama za Europa ligu, osim ako ista momčad ne osvoji i ligašku titulu koja joj osigurava mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka. U tom će slučaju drugoplasirana momčad SuperSport HNL-a ići u Europa ligu, dok će treća i četvrta ekipa lige u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da dvije različite momčadi osvoje ligu, odnosno Kup, tada će druga i treća momčad lige ići u Konferencijsku ligu. S obzirom da Rijeka i teoretski u ligi može završiti najgore četvrta, a da čak i u slučaju da izgubi finale isto mogu osvojiti samo Dinamo ili Hajduk, Rijeka je osigurala svoje mjesto u Europi sljedeće sezone.

Spomenutima Dinamu i Hajduku morao bi se dogoditi pravi neočekivani i kataklizmički sunovrat da na ljestvici padnu ispod mjesta koje će ih voditi u Europu, stoga ćemo sljedeće sezone vrlo vjerojatno i njih gledati u Europi sljedećeg ljeta. Lokomotivinim ispadanjem iz Kupa dodatno je stavljen naglasak na važnost četvrtog mjesta lige koje će sada sigurno voditi u Europu. Pole-position trenutno drži baš Lokomotiva koja ima jedan bod više od Osijeka.

Komentari

Povezano