Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka promarširala Kranjčevićevom i stigla do velike prednosti na vrhu

Četvrti susret 28. kola HNL-a u Kranjčevićevoj su odigrali posljednja i prva momčad lige, Rudeš i Rijeka, a nakon 90 minuta nogometa Rijeka je uvjerljivo promarširala i na Kvarner se vratila s tri boda kao velikim zalogom u samoj završnici sezone te uoči derbija Hajduka i Dinama otišla na velikih +7 tj. +8 u odnosu na svoje pratitelje.

Moguće je kako je ovo za domaćina, fenjeraša HNL-a, bio i posljednji ovosezonski susret na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, jer su dobili privremenu dozvolu za odigravanje utakmica na svojem stadionu blaženog Alojzija Stepinca u nastavku sezone, pa će preostale utakmice vjerojatno odigravati na svojem kvartovskom stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od prve minute su za ekipu Davora Mladine krenula dvojica ovosezonskih debitanata: 19-godišnji golman Eugen Ciban te 17-godišnji lijevi bek Lukas Magđinski. S druge strane, Željko Sopić je na gostovanje na kojem su mnogi već unaprijed upisali trobod, stigao s ponešto izmjenjenim sastavom. Emir Dilaver vratio se u početnih 11 umjesto kartoniranog Stjepana Radeljića, Niko Janković počeo je na lijevom krilu umjesto reprezentativca Marka Pjace, a i Franjo Ivanović zaigrao je umjesto Mirka Marića.

Praćena dobrom gostujućom navijačkom podrškom, Rijeka se od prve minute pokušala nametnuti već odavno otpisanim domaćinima, a iako je u njihovoj je igri nedostajalo tečnosti, gosti su brzo stigli do vodstva.

Nakon jedne dobre akcije Pašalića i Smolčića, lopta je završila u korneru, a Toni Fruk kratko proigrao Marca Pašalića koji se karakteristično s desne strane sjurio prema šesnaestercu Rudeša. Uslijedila su dva driblinga i prizeman udarac u bliži kut kojeg golman Ciban nije uspio zaustaviti, a Riječani su mogli slaviti vodstvo već u 9. minuti.

Bio je to 5. ovosezonski HNL pogodak Rijekinog desnog reprezentativnog krila, a ujedno i prvi nakon 5 mjeseci, još od 29. listopada prošle godine.

Šo se pak Tonija Fruka tiče, ovo mu je bila čak 13. ovosezonska asistencija čime je izjednačio dosadašnji prvenstveni rekord Rijeke po broju asistencija u HNL-u, kojeg je do sada držao Igor Novaković u sezoni 2005./2006.

Pokušavala je Rijeka dolaziti u posljednju trećinu Rudeša, prvenstveno kroz kombinatoriku Fruka i Jankovića, ali Ivanović u dva navrata nije bio precizan, a Pašalićev je izravan udarac iz kornera golman Rudeša izvadio iz rašlji, pa se rezultat nije mijenjao sve do kraja poluvremena. Općenito, Rudeš je za razliku od većine sezone, solidno stajao u dvostrukom defenzivnom bloku i nije dozvolio Riječanima više od 3 udarca u okvir gola.

Na poluvremenu je trener Rudeša napravio dvostruku zamjenu ubacivši u igru Topića i Špeljaka umjesto Mašale i Brajkovića, a nije niti Sopić s klupe Rijeke dugo čekao na promjenu, ubacivši u igru u 52. minuti umjesto Ivanovića i Jankovića, Marića i Pjacu.

Da ima sjajan nos za zamjene, Željko Sopić pokazalo se samo nekoliko sekundi nakon. Bila je to duga lopta Gode za usamljenog Marića koji je povratnom loptom pronašao Hodžu, a ovaj proslijedio do Pašalića. Uslijedio je karakteristični udarac koji je odsjeo na stativi, no sve je budno pratio joker Marić i udarcem koji se odbio od poda uputio neobranjivu loptu za golmana Rudeša i 2:0.

Rijeka je posao u Kranjčevićevoj ulici dovršila u 56. minuti. Nakon kornera loše je reagirao golman Ciban, a Lindon Selahi sjajno stisnuo loptu za svoj 4. ovosezonski pogodak i velikih 3:0.

Iako to trener Željko Sopić ne bi želio priznati, u tom su trenutku za Rijeku prioritet postali žuti kartoni. Točnije, izbjegavanje da itko od čak desetorice igrača kojima je prijetila suspenzija zbog trećeg žutog kartona, nastrada od strane suca Tihomira Pejina uoči Jadranskog derbija sljedeće nedjelje. Stoga su iz igre izašli i Toni Fruk i Lindon Selahi, a Rijeka je nastavila utakmicu mirno privoditi kraju.

Mogli su gosti stići i do četvrtog pogotka, no Marco Pašalić iz matne je pozicije odabrao udarac punim dijelom stopala umjesto laganog plasiranja pored golmana Rudeša, pa je konačni rezultat ostao 3:0 za Riječane koja je tom pobjedom odjurila na veliku prednost ispred pratećeg dvojca na vrhu HNL-a!

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano