Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka rutinski svladala Rudeš

Posljednje ovogodišnje kolo Supersport HNL-a nastavljeno je na Rujevici gdje je Rijeka ugostila Rudeš. Rijeka je htjela isprati gorak okus prošlotjednog poraza od Slaven Belupa, dok je Rudeš bio u potrazi za prvom ovosezonskom pobjedom. Na kraju je Rijeka uspjela u naumu te su slavili 3:0.

Prvu priliku Rijeka je imala u desetoj minuti. Toni Fruk je dočekao loptu na 20-ak metara od gola i fantastično opalio. No, njegov odličan udarac je odsjeo na gredi te ga je nekoliko centimetara dijelilo od gola sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je ipak povela pet minuta kasnije. Fruk je ovoga puta bio u ulozi asistenta, a njegov kvalitetan ubačaj iskoristio je Franjo Ivanović koji se upisuje u strijelce treću utakmicu u nizu.

Utakmica se nakon ludog početka smirila pa smo iduću veliku priliku vidjeli tek u 38. minuti. Tomislav Srbljinović je prizemnim ubačajem našao Frana Topića čiji udarac s desetak metara lijepo brani Nediljko Labrović.

U 43. minuti Marko Pjaca je nesretno zahvatio Mateja Markovića koji je zbog toga morao napustiti igru. Umjesto njega na gol je stao Karlo Kralj. Na predah se tako otišlo s minimalnom prednosti Rijeke.

Rijeka je u nastavku udvostručila vodstvo iz prve prave prilike. Niko Janković je napravio većinu posla i vratio loptu u sredinu za Ivanovića koji nije imao težak posao.

Ako nije bilo ranije, pitanje pobjednika riješeno je u 74. minuti. Fruk je odličnom dugom loptom pronašao Pjacu koji ju je lijepo primio i poslao u mrežu za 3:0. Fruku je to deseta asistencija ove sezone.

Ovom pobjedom Rijeka je, barem privremeno, došla na pet bodova od Hajduka i dva boda ispred Dinama te su ponovno na drugom mjestu. S druge strane, Rudeš je ostao na samo četiri boda te su zimski dio završili bez pobjede.

Komentari

Povezano