Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka s pola tuceta razbila očajnu Istru

Zavjesu na treće kolo Supersport HNL-a spustili su na lijepo ispunjenoj Rujevici Rijeka i Istra. Rijeka je poraz od Hajduka na Poljudu isprala dobrim nastupom u četvrtak protiv Dukagjinija u Konferencijskoj ligi, dok je Istra prošli tjedan uvjerljivo poražena od Dinama. Nakon sporog početka, Rijeka je ubacila u brzinu više i sa 6:0 razbila Istru.

Prvih pola sata na utakmici nije bilo nikakvih uzbuđenja. Najraspoloženiji kod Rijeke bio je Toni Fruk, no i njegove pokušaje je obrana Istre bez većih problema rješavala. Nakon pola sata omjer udaraca bio je 6:1 u korist Rijeke, ali nijedan od tih udaraca nije zaprijetio Lovri Majkiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije pola sata ničega, Rijeka je u 34. minuti povela. Dario Marešić je pogriješio u svom kaznenom prostoru i lopta je došla do Franje Ivanovića. Ivanović koristi poklon Marešića i nastavlja sjajnu formu. Nakon hat-tricka u četvrtak sada je zabio i svoj HNL prvijenac.

Rijeka je nakon gola proigrala i do poluvremena zabila još dva gola. U 44. minuti Fruk je dao loptu za Lindona Selahija koji fantastičnim udarcem s dvadesteak metara probija Majkića za 2:0.

Nije Rijeka tu stala i dvije minute kasnije već je tri nula. Ponovno je asistent Fruk koji je sada loptu proslijedio za Marca Pašalića. Pašalić je još jednim fantastičnim udarcem povećao vodstvo na 3:0. Pašalić se također drugu utakmicu u nizu upisao u strijelce.

Početkom drugog dijela Rijeka je ponovno zaprijetila. Sveprisutni Fruk je pogodio gredu iz slobodnog udarca na dvadesetak metara od gola. No, nije Rijeka dugo čekala na nove golove.

Nakon kornera Pašalića najviši je u sredini bio Bruno Goda koji glavom zabija za 4:0. Godi je to već drugi gol ove sezone u prvenstvu, a treći ukupno nakon što je u prvom kolu također za 4:0 zabio Rudešu te u četvrtak Dukagjiniju.

Tri minute kasnije u 61. minuti Rijeka je zabila i peti gol. Selahi je probio po krilu i vratio povratnu za Ivanovića. Ivanović je uz malu pomoć Ante Majstorovića zabio svoj peti pogodak u dvije utakmice.

Smirila se Rijeka nakon petog pogotka i pritisak je oslabio. S obzirom na utakmicu trećeg pretkola na Farskim Otocima razumno je da su pred kraj utakmice dignuli nogu s gasa. Ipak, i u takvoj postavci igre uspjeli su zabiti još jedan gol.

Naïs Djouahra je probio po strani i vratio povratnu loptu na kojoj je bio Alen Grgić. Grgić nije imao težak posao i poslao je i šestu loptu iza leđa Majkića.

Nije više bilo pogodaka do kraja utakmice i Rijeka je s nestvarnih 6:0 svladala Istru. Nije to najveća pobjeda Rijeke nad Istrom jer su 2021. na Aldo Drosini slavili sa 7:0.

Komentari

Povezano