Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka saznala protivnika u trećem kolu kvalifikacija Europa lige

Nakon što su minimalno pobjedili rumunjski Corvinul Hunedoara, Riječani su saznali s kime će se susresti u 3. kolu kvalifikacija za Europa ligu.

To će biti švedski Elfsborg, ekipa koja je prvo u gostima protiv moldavskog Sheriffa slavila s 1:0, da bi u uzvratu na domaćem terenu pobjedila 2:0 i uvjerljivo prošla u daljnju fazu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Elfsborg se trenutačno nalazi na 7. mjestu Allsvenskana, švedske prve lige, s 25 bodova nakon 17 odigranih utakmica. Za istaknuti je kako je riječ o domaćinskoj ekipi koja je u 9 kola osvojila 19 bodova i treći je najbolji domaćin lige, dok je u gostima u 8 utakmica osvojila njih tek 6.

Najvrijedniji igrač ekipe je ganski veznjak Michael Baidoo, a za istaknuti je da nikad niti jedan hrvatski igrač nije zaigrao u redovima ovog kluba iz grada Boråsa, koji se nalazi na jugozapadu Švedske nedaleko od drugog najvećeg švedskog grada Göteborga.

Prva utakmica trebala bi se za 7 dana odigrati na Rujevici, a uzvrat za 14 dana u Švedskoj, a u slučaju prolaska, Rijeka će imati zagarantirano natjecanje u europskim skupinama neovisno o rezultatu u posljednjem kolu kvalifikacija, s obzirom da i poražena ekipa tog dvomeča ulazi u Konferencijsku ligu.

Komentari

Povezano