Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka slavila i ponovno se približila vodećem Hajduku

U prvoj utakmici subotnjeg programa 16. kola SuperSport HNL-a Varaždin je na svom stadionu ugostio Rijeku. Gosti s Kvarnera slavili su rezultatom 2:0, prvi pogodak zabio je Emmanuel Banda, dok je drugi gol djelo braniča Varaždina Luke Škaričića koji je nespretnom reakcijom pospremio loptu u vlastitu mrežu.

Rijeka je ovom pobjedom došla na dva boda zaostatka od vodećeg Hajduka, a pokazali su kako i bez nekih važnih prvotimaca mogu stići do tri boda. Naime, za ovaj susret trener Željko Sopić nije mogao računati na prve opcije na krilnim pozicijama Marka Pjacu i Marca Pašalića te standardnog lijevog beka Brunu Godu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada su neporaženi u posljednjih 12 utakmica, a posljednji put su izgubili još tamo krajem kolovoza od Dinama. To je ujedno i jedina utakmica koju je Sopić kao trener Rijeke izgubio, od tada do danas je upisao sedam pobjeda i pet remija. S druge strane, Varaždin je ostao u sredini tablice, a za pobjedu ne znaju još od kraja rujna kada su slavili protiv Gorice.

Početak utakmice protekao je bez konkretnijih prilika, a iz one prve Rijeka je povela. Nakon pogreške varaždinske obrane lopta je stigla do Tonija Fruka koji je vanjskim dijelom kopačke fantastično asistirao za Bandu koji je zabio za vodstvo gostiju u 13. minuti.

Tri minute kasnije Rijeka je zamalo povećala svoju prednost. Čabraja odlično je izveo slobodan udarac, pogodio gredu, a na odbijenu loptu je natrčao Franjo Ivanović koji nije najbolje reagirao glavom. Rijeka je nastavila prijetiti u 21. minuti kada je Lindon Selahi odlično ubacio za Fruka čiji udarac isprve nije bio dovoljno precizan. A onda smo sedam minuta kasnije vidjeli dvije odlične šanse u kratkom razmaku.

Prvo je Ivanović pobjegao obrani Varaždina, no Oliver Zelenika je odlično nogom zaustavio njegov pokušaj. U nastavku je na suprotnoj strani Šego izbio sam pred Nediljka Labrovića, ali loše je reagirao napadač Varaždina i njegov udarac je otišao preko gola.

Izrazito sadržajnu utakmicu gledali smo u prvom dijelu, prilike su se nastavile nizati, no i dalje su puno ozbiljnije prijetili gosti. Ivanović je prvo u 35. minuti odlično primirio jednu dugu loptu i lijepo gađao, no pogodio je samo vratnicu. Tri minute kasnije ponovno je u akciji bio Ivanović, a ovaj put njegov udarac otišao je izvan okvira gola.

Iako je Varaždin dobro krenuo u drugi dio, Rijeka je bila ta koja je zabila. U 53. minuti Fruk je ubacio u šesnaesterac, a tamo je Škaričić pomalo bizarno glavom pogodio vlastitu mrežu. Domaći su u 68. minuti imali dobru šansu kada je Dimitar Mitrovski pucao preko gola, ali eventualni pogodak i onako ne bi vrijedio jer je suđen prekršaj u napadu.

U 73. minuti Čabraja je pokušao izravno iz kornera zaprijetiti, ali Zelenika je bio spreman na to. Do kraja susreta još je Jorge Obregón u 84. minuti pokušao atraktivno petom, rezultat se više nije mijenjao, a Rijeka je tako stigla do pobjede nakon što su u prethodna dva kola remizirali.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano