Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka slavljem u Koprivnici učvrstila treće mjesto

Nakon lude utakmice u Kranjčevićevoj 32. kolo Supersport HNL-a su u Koprivnici zatvorili Slaven Belupo i Rijeka. S obzirom na prošlotjedni poraz u Šibeniku ovo je bio zadnji vlak domaćinia za ozbiljnu borbu za europska mjesta. Rijeka se pak prošli tjedan pobjedom protiv Lokomotive učvrstila na trećem mjestu. U sadržajnoj utakmici Rijeka je s 3:1 upisala prve ovosezonske bodove protiv Slaven Belupa.

Gosti su imali najbolji mogući početak te su poveli već u 37. sekundi. Prince Ampem je iskoristio ogromni nesporazum u obrani Slavena za najbrži gol u ovoj sezoni Supersport HNL-a. Gancu je ovo bio četvrti ovosezonski pogodak u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20. minuti Rijeka udvostručuje vodstvo. Emmanuel Banda je pucao iz slobodnog udarca, a na njegov pokušaj nije najbolje reagirao vratar Slavena Ivan Sušak. Na odbijancu je prvi Veldin Hodža koji zabija svoj prvijenac u dresu Rijeke.

Najbolju priliku u prvom dijelu Slaven je imao tri minute prije kraja. Tomislav Božić je ostao sam u skoku nakon kornera i pokušao glavom s više od 10 metara, ali njegov udarac je dobro obranio Nediljko Labrović.

Nadu je domaćinima vratio Ivan Krstanović u 47. minuti. Antonio Bosec je ubacio točno na nogu Krstanovića koji zabija svoj 123. gol u HNL-u. Time je “Popo” dodatno popravio svoj rekord za najstarijeg strijelca u HNL-u.

Dugo nakon toga nije bilo uzbuđenja. Slaven je preuzeo posjed, ali nisu uspjevali ništa stvoriti. Zato su gosti imali jako dobru priliku u 69. minuti. Alen Grgić je probio stranu i vratio povratnu loptu za Niku Jankovića koji nije dobro zahvatio loptu i otišla je pored gola.

Deset minuta kasnije Matija Frigan rješava pitanje pobjednika. Hodža je dao odličnu loptu za natrčalog Grgića koji vraća loptu u sredinu gdje je čekao Frigan. On je rutinski pospremio loptu u mrežu za svoj 13. gol ove sezone.

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja i ostalo je 1:3. Bila je to rutinska predstava Rijeke koja je kontrolirala susret od 37. sekunde. Slaven se novim porazom više-manje oprostio od aktivne borbe za Europu jer zaostaju pet bodova za Osijekom koji pod novim trenerom izgleda puno bolje. Rijeka je sada šest bodova ispred Istre koja je na petom mjestu i čini se da su sigurni za europska pretkola iduće sezone.

Komentari

Povezano