Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka svladala Goricu i ponovno preuzela vrh tablice

U derbiju 13. kola SuperSport HNL-a Rijeka je dočekala Goricu na Rujevici. Domaćini su bili uspješniji i slavili rezultatom 1:0, a jedini strijelac na utakmici bio je Marco Pašalić u sedmoj minuti. Momčad Željka Sopića tijekom cijelog susreta bila je opasnija momčad, a samo je odlična predstava vratara Ivana Banića spasila Goricu od većeg poraza. Naime, Banić je upisao čak sedam obrana od čega je njih četiri uslijedilo nakon udaraca unutar kaznenog prostora.

Sopić je tako nastavio fantastičan niz na klupi Rijeke, a sada je na devet utakmica u nizu bez poraza. Izgubio je tek u svom debiju protiv Dinama, a to je bilo još tamo krajem kolovoza. Također, ovom pobjedom Rijeka je ponovno preuzela vrh tablice i pobjegla Hajduku na dva boda prednosti. Gorica je pak ostala na petom mjestu s 19 osvojenih bodova u 12 odigranih kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo Ivanović nije bio u konkurenciji za nastup na današnjem susretu zbog poprilično bizarnog razloga. Naime, Ivanovića je ugrizao pauk te mu je otekla nadlaktica, a unatoč primljenom antibiotiku stanje se nije popravilo do početka utakmice. Njegovo mjesto u vrhu napada Riječana zauzeo je Momo Yansane.

Gorica je pak od prve minute krenula s dvojicom junaka iz prošlog kola pa su tako prema naprijed prijetili Ante Matej Jurić i Nikola Vujnović koji su svojim golovima srušili Dinamo u prošlom kolu.

Krenula je Rijeka jako, a prvu priliku su imali već u četvrtoj minuti. Ivan Smolčić je ubacio s desne strane, na drugoj vratnici bio je Matej Mitrović koji dobro puca, ali vratar Gorice Ivan Banić sjajno je obranio taj pokušaj.

Ali zato nije mogao obraniti udarac Marca Pašalića koji je sjajno pucao s 20-ak metara, a lopta se od vratnice odbila u mrežu Gorice za vodstvo Riječana u osmoj minuti susreta. Dodavač je bio Toni Fruk kojem je to sedma asistencija ove sezone u HNL-u čime je trenutno uvjerljivo najbolji asistent lige.

Nastavili su domaćini prijetiti preko Lindona Selahija u 19. i Marka Pjace u 22. minuti, ali u oba navrata vratar Banić je dobro reagirao i sačuvao svoju mrežu od još kojeg gola. Samo minutu kasnije uslijedio je prvi ozbiljniji pokušaj Gorice na susretu. Dino Štiglec je silovito pucao s distance, ali vratar Nediljko Labrović je paradom zaustavio taj udarac.

Rijeka je nastavila s boljom igrom u prvom dijelu, pokušavali su preko Pašalića, Pjace i Nike Jankovića, ali Banić je uspješno zaustavio sve pokušaje domaćina. U 50. minuti Gorica je imala dobru priliku nakon što je Josip Mitrović pucao s ruba šesnaesterca. Labrović je obranio njegov pokušaj, ali se nakon odbijene lopte stvorila prilika u kojoj se našao Lenny Ilečić čiji udarac je vratar Rijeke obranio.

U 59. minuti ponovno je pokušao Pjaca udarcem u bliži kut, ali Banić je opet sjajno reagirao i upisao još jednu obranu. Tek što je ušao u igri Jurica Pršir je prijetio udarcima u dva navrata, ali njegovi pokušaji nisu pogađali okvir vrata. Rijeka je do kraja susreta još ozbiljnije prijetila u dva navrata preko Jorgea Obregóna i Emmanuela Bande, ali njihovi pokušaji nisu bili dovoljno precizni.

A onda je pred sam kraj utakmice Gorica skoro stigla do izjednačenja. Prvo je Mitrović izbacio udarac Luke Kapulice s gol linije, a zatim Ilečić nije uspio zahvatiti ubačaj Ndockyta.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano