Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Rijeka svladala Nyíregyházu u pripremnoj utakmici

Nastavljaju se pripremne utakmice hrvatskih prvoligaša, a danas je posebno bogat raspored u kojem igra čak pet hrvatskih klubova. Isti je rano otvorila Rijeka utakmicom protiv novog mađarskog prvoligaša Spartacusa iz Nyíregyháze.

Utakmica se igrala u Schladmingu gdje su obje momčadi na pripremama, a igralo se dva puta po 60 minuta. Bijeli su utakmicu započeli u sastavu Zlomislić – Bogojević, Galešić, Radeljić, Smolčić – Petrovič – Djouahra, Hodža, Fruk, Janković – Obregón. Kasnije su još zaigrali Babić, Banda, Butić, Čabraja, Dujmović, Ivanović, Jakac, Kitin, Majstorović, Posavec i Valinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo kako je kapetan Rijeke Ivan Smolčić, inače po vokaciji desni bek, danas igrao na lijevoj strani riječke obrane, dok je desno stao Bruno Bogojević. Naïs Djouahra, po vokaciji lijevo krilo, također je stao na nekarakterističnu desnu stranu.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo previše zanimljivosti. Bilo je to isprekidanih i neatraktivnih sat vremena igre u kojem nije bilo ozbiljnih prijetnji za vratare.

Rijeka u vodstvo stiže početkom drugog poluvremena, Franjo Ivanović sâm je odradio gro posla i s nekoliko se lažnjaka riješio svojih čuvara, te potom jednom mađarskom igraču gađao kroz noge u mrežu za 1:0.

U 81. minuti Riječani su poduplali vodstvo. Lijepo je proigran Šimun Butić koji izlazi pred mađarskog vratara, te potom manirom rasnog strijelca pogađa mrežu za 2:0. Samo pet minuta kasnije Rijeka stiže i do 3:0. Na jednu je tešku loptu prije mađarskog stopera stigao Ivanović koji u sudaru s navedenim pada, no uspijeva se dići i doći pred mađarskog vratara te zabiti svoj drugi gol.

Imali su Mađari nekoliko solidnih prilika za pogodak no dobro je branio Josip Posavec. Na drugoj strani Ivanović je imao još jednu 1-na-1 situaciju s protivničkim vratarom, no ovaj je u tom sučeljvanju izašao kao pobjednik.

Mađarska momčad u 119. minuti zabija svoj jedini pogodak za konačnih 3:1. Lijepo je Benjámin Oláh s 20-ak metara pogodio suprotne rašlje riječkih vrata. Nakon tog poteza glavni sudac je odsvirao kraj susreta.

Komentari

Povezano