Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka svladala Rudeš i preuzela vrh tablice

Pomalo u sjeni derbija između Hajduka i Dinama, u trećoj utakmici desetog kola SuperSport HNL-a Rudeš je u Kranjčevićevoj dočekao Rijeku.

Gosti su na kraju stigli do pobjede rezultatom 2:1, a tome je uvelike pridonio vratar domaćih Karlo Kralj nakon čije je greške pao prvi pogodak na susretu. Strijelci za Rijeku bili su Niko Janković u 12. i Franjo Ivanović u 79. minuti, dok je za goste precizan bio Fran Topić u samoj završnici susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rudeša negativan niz uspjeli su barem nakratko prekinuti pobjedom u srijedu u Kupu protiv Croatije iz Zmijavaca, no ponovno nisu uspjeli doći prve prvenstvene pobjede u ovoj sezoni te i dalje ostaju na samo jednom osvojenom bodu. Rijeka je pak nakon uvjerljivih 9:0 protiv Libertasa u Kupu preko tjedna sada nastavila pozitivan niz te upisala četvrtu pobjedu u nizu kojom je, barem privremeno, preuzela prvo mjesto na tablici s 19 osvojenih bodova.

Željko Sopić je na klupi odlučio ostaviti Niku Galešića, Marca Pašalića i Franju Ivanovića, redom igrače koji su većinu vremena bili standardni prvotimci ove sezone. Nova prinova Momo Yansane tako je dobio prigodu od prve minute u vrhu napadu dok je stopersku poziciju zauzeo iskusni Emir Dilaver. Kod Rudeša, napad je predvodio trojac Karlo Špeljak, Vinko Petković i Ivan Pešić, a iza njihovih leđa ordinirao je Aleksa Latković.

Već u prvih 20-ak sekundi vidjeli smo veliku priliku Rijeke kada je Yansane izašao sam pred vratara Rudeša Kralja koji je uspješno zaustavio njegov udarac. Pomoćni sudac signalizirao je zaleđe, no snimka je pokazala kako je novi napadač Rijeke ipak bio u dozvoljenoj poziciji što znači da bi gol bio priznat da je udarac bio precizniji.

U 3. minuti ponovno dobra prilika, ali sada na drugoj strani. Pešić je ubacio s desne strane, njegov centaršut dočekao je Luka Pasariček koji je s nekoliko metara pucao glavom, ali Rijekin vratar Nediljko Labrović odlično je reagirao i obranio taj pokušaj.

Nakon dinamičnog početka tempo se malo smirio, a onda je u 12. minuti Rijeka povela nakon što je neshvatljivo pogriješio vratar Kralj. Loše je reagirao na povratnu loptu svojeg braniča, a nakon što je otklonio tu opasnost lopta se odbila do Yansanea koji je mirno dodao za Jankovića koji nije imao težak zadatak te je zabio za vodstvo gostiju.

Do kraja prvog dijela Riječani su imali blagu inicijativu, ali bez konkretnijih šansi. Rudeš je pokušavao zaprijetiti preko Pešića u 29. i Pasaričeka u 32. minuti, no njihovi udarci završavali su u bloku.

Početkom drugog dijela Rijeka je pokušala u dva navrata zaprijetiti preko Marka Pjace u 48. i Jankovića u 54. minuti, ali njihovi udarci nisu bili dovoljno kvalitetni. Idućih desetak minuta nije bilo previše uzbuđenja, a onda je Toni Fruk u dva navrata bio vrlo opasan po suparnička vrata. Prvo je direktno iz udarca iz kuta pogodio vratnicu, da bi nekoliko trenutaka kasnije uputio udarac s distance koji je vratar Kralj uspješno zaustavio.

Rudeš je prvi put u drugom dijelu konkretnije zaprijetio tek u 69. minuti kada je Špeljak gađao prvi put, no njegov udarac je otišao malo pored vratnice. Samo minutu kasnije ponovno domaćin prijeti, a ovaj put je Dominik Rešetar vrlo dobro ciljao s ruba šesnaesterca te natjerao Labrovića na intervenciju.

Nakon što je desetak minuta ranije ušao u igru, u 76. minuti Franjo Ivanović postigao je pogodak nakon što se ubacio iza leđa suparničke obrane, no gol je na kraju poništen zbog zaleđa. Međutim, samo tri minute kasnije Ivanović je ponovno postigao praktički identičan pogodak te pogodio za povećanje Rijekine prednosti.

Kada je izgledalo da je utakmica poprilično zaključena, mladi Dinamov igrač na posudbi u Rudešu Fran Topić postigao je pogodak glavom nakon udarca iz kuta za smanjenje vodstva. Do kraja susreta domaćini su pokušavali doći do izjednačujućeg pogotka, no nije im to pošlo za nogom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano