Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijeka uvjerljivo pobijedila Goricu za nastavak pohoda na naslov

U sklopu 31. kola SuperSport HNL-a je Rijeka na rasprodanoj Rujevici ugostila Goricu tražeći nastavak pobjedničkog niza i napad na titulu prvaka Hrvatske ove sezone. U posljednjih pet susreta su Riječani tek jednom bili poraženi od Gorice, a riječ je o 30. kolu prethodne sezone kada su Velikogoričani na svom stadionu pobijedili rezultatom 1:0 pogotkom Kristiana Fućka koji je trenutno član Osijeka.

Momčad Sopića nije mogla računati na Lindona Selahija koji je suspendiran zbog akumuliranih kartona, dok je Marko Pjaca utakmicu počeo s klupe zbog problema s koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva prijetnja na utakmici je pripala gostujućoj momčadi koja je već u drugoj minuti. Tada je Marko Soldo testirao Nediljka Labrovića koji se nije dao iznenaditi.

Samo pet minuta kasnije je i Rijeka zaprijetila. Ivan Smolčić je ubacio iz auta za Jorgea Obregóna koji je na leđima imao Matea Leša, no ipak je uspio izboriti poziciju za šut. Ipak, njegov pokušaj je završio u vanjskom dijelu mreže.

Do 30. minute nismo vidjeli konkretnije šanse. Jedino vrijedno spomena su dalekometni udarci Tonija Fruka i Marca Pašalića koji su završili pored gola. To su ujedno bili i posljednji pokušaji u prvom dijelu susreta te se bez golova otišlo na predah.

U drugom poluvremenu je Gorica u 49. minuti vrlo lako mogla doći do vodstva. Josip Mitrović je izašao jedan na jedan s Labrovićem. Nesebično se odlučio na asistenciju za Vujnovića, a Bruno Goda je presjekao loptu i spasio svoju momčad pravovremenom intervencijom.

U 57. minuti je Rijeka uzvratila sjajnom prilikom za vodstvo. S lijeve strane je ubacio Marko Pjaca, a Franjo Ivanović je nemarkiran iz izgledne situacije promašio cijeli gol.

Rijeka je u 68. minuti zasluženo došla do vodstva. Za erupciju na rasprodanim tribinama Rujevice zaslužan je bio strijelac Marko Pjaca. On se na asistenciju Pašalića sjajno snašao i glavom iz teške situacije doveo svoju momčad u vodstvo.

Pitanje pobjednika je riješio Mirko Marić u 80. minuti nakon što je sretno i spretno preusmjerio udarac Dejana Petroviča koji je pucao s velike udaljenosti.

“Točku na i” susreta je postavio Bruno Goda u 89. minuti kada je zabio za 3:0 i konačan rezultat utakmice. Tako se Rijekina bajka i dalje nastavlja te će još jedan tjedan provesti na vrhu tablice.

Komentari

Povezano