Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rijekin europski krvnik igra godinu iz snova

Četvrto mjesto na ljestvici Ligue 1 za momčad sa sjevera Francuske koja je u prvenstvo ušla nešto sporije i bila na rubu izbacivanja u playoffu Konferencijske lige od trenutno prvoplasirane HNL ekipe Rijeke, u 2024. godini igra briljantno.

Momčad trenera Paola Fonsece u ovoj kalendarskoj godini nije primila niti jedan jedini pogodak, a istovremeno ih je u svim natjecanjima postigla 20. Ako taj niz protegnemo i na nešto dulje razdoblje, vidjet ćemo kako je Lille od 12. studenog i utakmice protiv Toulousea primio tek 3 pogotka – dva u porazu od Strasbourga 2:1 te jedan od PSG-a u remiju 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz je to od 12 utakmica bez primljenog pogotka, kojeg mogu zahvalitit sjajnoj obrambenoj igri cijele ekipe, počevši od pokretljive napadačke četvorke Jonathan David, Edon Zhegrova, Angel Gomes i Remy Cabella, ali prvenstveno obrane na čelu s novim otkrićima u nizu kvalitetnih francuskih stopera, Bafodéom Diakitéom i 18-godišnjem Lenyjem Yorom.

Uz njih, na visokoj se razini ove sezone pokazuju i bekovi, Brazilac Alexsandro Ribeiro te Portugalac Tiago Santos, a Lille je trenutno u dobroj poziciji u svim natjecanjima u kojima sudjeluje.

Ipak, s obzirom da ih u idućih sedam dana očekuju susreti protiv Lyona i PSG-a, za očekivati je kako će njihova obrana i savršen defanzivni učinak ipak biti na nešto većim iskušenjima.

Komentari

Povezano