Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

“Riskiramo i ustajanjem iz kreveta”, životno ugroženi NFL igrač odlukom šokirao javnost

Karijeru startnog quarterbacka Miami Dolphinsa Tue Tagovailoe obilježile su ozljede glave, točnije potres mozga koji je zadobio tri puta u NFL-u. Njegova najnovija povreda glave dogodila se u drugom tjednu ove sezone nakon čega mu je nastavak karijere bio pod upitnikom zbog zdravstvenih rizika, dok su neki sportski doktori čak i sugerirali da bi trebao otići u mirovinu.

Ipak, Tagovailoa je obznanio svoju odluku i odlučio kako će nastaviti igrati američki nogomet nakon dugih konzultacija s timskom doktorskom službom koja mu je dala zelenu zastavicu za nastupanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi stvar bila još više zabrinjavajuća, Tua je medijima izjavio da ne namjerava nositi guardian kape na terenu. Na pitanje novinara Amerikanac je hladno i kratko odgovorio: “Ne.”, a kad su ga američki mediji zatražili za objašnjenje je pasivno agresivnim tonom izjavio da je odluka proizašla iz njegovih osobnih razloga. 

Spomenute kape su ove sezone uvedene unutar lige, a služe kao zaštitni pokrivači za kacige koji znatno spriječavaju povrede glave i potresa mozga zbog sposobnosti smanjenja intenziteta pri sudaru. Pravi razlog zbog kojeg mnogi football igrači oklijevaju nositi ovu opremu koja im može samo dodatno zaštiti zdravlje je nepoznat, no najvjerojatnije je da se osjećaju nelagodno zbog neobičnog izgleda kapi koje izgleda nalik oklopa kornjače.

S obzirom na činjenicu da nastavlja igrati na vlastitu odgovornost, Tagovailoa je šokirao javnost komentarima u nastavku:

Cijenim vašu zabrinutost, stvarno cijenim. Ja volim ovu igru i volim je do smrti…Koliki rizik uzimamo kada se ustajemo za posao i vozimo prema poslu? Svaki put kad bilo što radimo riskiramo. Ustajanjem iz kreveta na krivi način čovjek može povrijediti gležanj. Rizika ima svugdje, a ja prihvaćam igrati se sa šansama.

Tua Tagovailoa

Svojim izjavama, Tua na trenutke zvuči kao podvojena ličnost nesvjesna posljedica. Iz tog razloga, ovaj slučaj doista podsjeća na onaj bivšeg wide receivera Antonia Browna, koji se nakon brojnih udaraca u glavu tijekom karijere trenutno suočava s posljedicama kronične traumatske encefalopatije, bolesti obilježene ozbiljnim mentalnim i neurološkim poremećajima. Ostaje za vidjeti hoće li Tagovailoa uspjeti zadržati svoje već ugroženo zdravlje na željenom nivou unatoč odbijanju dodatne zaštite. 

Komentari

Povezano