Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ristovski srušio Rijeku u Ademijevom oproštaju

U susretu kojeg je obilježio oproštaj Arijana Ademija, Dinamo i Rijeka su na Maksimiru zatvorili 26. kolo Supersport HNL-a. Dinamo je htio prekinuti loš niz u kojem su osvojili jedan bod u tri utakmice, dok je Rijeka htjela nastaviti odlične rezultate u 2023. i u gostima. Na kraju je golom Ristovskog iz 68. minute Dinamo slavio 1:0 i time ponovno pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti.

Upravo je Ademi imao priliku prvim sekundama utakmice. Ristovski je nabacio na peterac, a Ademijev udarac je otišao preko gola. Dugo nakon toga nije bilo pravih prilike sve do 32. minute kada su prvi puta zaprijetili gosti. Marin je lijepo probio stranu i vratio povratnu na Jankovića čiji se udarac od Perića odbio u korner. Najbliže golu Dinamo je bio dvije minute kasnije. Baturina je ostavio loptu Ivanušecu koji se sjurio prema kaznenom prostoru i dao loptu Drmiću koji se izbacio na desnu nogu i lijepim odmjerenim udarcem zatresao gredu. Lopta je nakon toga pala do Baturine, ali on se nije najbolje snašao i ništa od vodstva za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je Ademi bio blizu da golom obilježi svoj oproštaj u 41. minuti. Kapetan Dinama je pucao ravno u Labrovića nakon što je ostao zaboravljen na drugoj stativi prilikom kornera. Posljednji puta Dinamo je zaprijetio nakon slobodnog udarca Mišića s ruba kaznenog prostora koji je išao preblizu Labroviću.Tako je i peto prvo poluvrijeme u ovome kolu završilo rezultatom 0:0. Dinamo je imao inicijativu pred kraj poluvremena, ali s obzirom na sve viđeno u prvome dijelu neriješeno je bio realan ishod jer je Rijeka za razliku od prva dva susreta s Dinamom kroz većinu poluvremena izgledala kao ravnopravan protivnik.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Dinamo u 58. minuti. Stoperi Rijeke su nakon ubačaja odbili loptu do Ristovskog koji iz voleja lijepo zahvaća loptu, ali umjesto u suprotnom kutu ona je završila u stativi.Ono što nije uspio tada, Ristovski je uspio desetak minuta kasnije. Dinamo je zasluženo došao do vodstva nakon ubačaja Baturine iz kornera. Obrana Rijeke drugi puta zaboravlja igrača na drugoj stativi, a Ristovski je sve to ispratio i  lakoćom pospremio loptu u mrežu za 1:0. Unatoč tome što je zabio protiv bivšeg kluba, Ristovski je vatreno proslavio pogodak.Rijeka je po primljenom pogotku uzela loptu i krenula po izjednačenje. Blizu tome došli su u 83. minuti kada je udarac Hodže iskosa nakon asistencije Djouahre završio na stativi. Lopta se odbila do Vukčevića koji puca, ali u blok Ljubičića.

Dvije minute nakon toga Arijan Ademi je posljednji put predao kapetansku vrpcu Dominiku Livakoviću i napustio maksimirski travnjak. Ademi je dobio ovacije i ispraćaj kao rijetko koji igrač prije njega, a sve je to zaslužio s preko 11 godina službe u Dinamovom dresu.

Do kraja više nije bilo prilika i Dinamo je s pobjedom uljepšao Ademijev oproštaj. Ponovno to nije bila najbolja utakmica domaćina, ali upisana su tri boda i prednost nad Hajdukom je ponovno na devet bodova. Rijeka je odigrala ravnopravnu utakmicu, ali ju je propust pri branjenju prekida koštao boda u ovoj utakmici.  

Komentari

Povezano