Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Road to Umag by Podravka ušao u završnicu

Četvrto izdanje serije Road to Umag by Podravka ušlo je u samu završnicu i uskoro će pasti odluka koji će od hrvatskih tenisača izboriti pozivnicu za kvalifikacije Plava Laguna Croatia Opena Umag.

U srijedu navečer (početak je u 19 sati) igrat će se polufinalni mečevi, a finale je na rasporedu u Stella Marisu dan potom. Parovi polufinala su Matija Pecotić – Domagoj Bilješko i Deni Žmak – Karlo Kajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među četvoricom najuspješnijih najviše iskustva s igranjem u seriji Road to Umag bez sumnje ima Matija Pecotić, koji je bio pobjednik premijernog izdanja ovog natjecanja 2021. i taj rezultat ponovio sezonu potom. Nakon toga bio je i nadomak prolasku kvalifikacija, ali je u odlučujućem meču za prolaz u glavni turnir 2021. poražen protiv Nijemca Altmaiera, i to nakon vodstva 6:3, 2:0.

U srijedu će za suparnika imati Domagoja Bilješka, kojeg je preklani pobijedio u finalu Mastersa Road to Umag 6:1, 6:4. Prošle godine je, pak, Bilješko zaustavljen u polufinalu, kad ga je svladao kasniji pobjednik Jerko Brkić.

U drugom polufinalu sastat će se Deni Žmak i Karlo Kajin, koji će, bez obzira na ishod tog, te kasnije finalnog susreta, sigurno igrati na ovogodišnjem turniru Plava Laguna Croatia Open Umag. Naime, njih su dvojica već ranije izborili pozivnicu za glavni turnir parova, osvajanjem naslova na turniru Road to Umag koji je u lipnju održan u Karlovcu.

Ove godine se, podsjetimo, Road to Umag igra po drugačijem sustavu nego prethodnih sezona, s jednim turnirom za parove i jednim za pojedinačnu konkurenciju.

Glavni turnir Plava Laguna Croatia Opena Umag počet će u nedjelju 21. srpnja, a nastupit će najmanje dvojica hrvatskih tenisača. To su 20-godišnji Luka Mikrut i također 20-godišnji Mili Poljičak, koji je u nedjelju u Stella Marisu osvojio turnir iz kalendara ITF World Tennis Toura. Najbolje rangirani tenisač na popisu prijava je Rus Andrej Rubljov, trenutno osmi na pojedinačnoj ATP listi.

Bit će to vrhunac Mjeseca tenisa u Umagu, koji je započeo još u lipnju, i predstavlja novu eru tenisa u Umagu. Kulminirat će 34. izdanjem Plava Laguna Croatia Opena, a u tijeku su završne pripreme za početak jedinog hrvatskog ATP turnira.

Rezultati četvrtfinala: Matija Pecotić (1) – Filip Marić (8) 6:3, 6:1, Domagoj Bilješko (6) – Mateo Martinović (3) 6:1, 6:0, Deni Žmak (7) – Antonio Voljavec (4) 6:3, 6:3, Karlo Kajin – Emanuel Ivanišević 7:5, 3:6, 10-3.

Komentari

Povezano