Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Robert Jarni smijenjen s izborničke funkcije

Nakon prave male drame koja je izbila nakon što je aktualni izbornik U17 reprezentacije Hrvatske i bivši igrač Vatrenih, Robert Jarni, rekao kako će u današnjem susretu između španjolskog Betisa i zagrebačkog Dinama navijati za Španjolce, jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza smijenjen je s izborničke funkcije!

Obrazloženje HNS-a donosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim. Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija. Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji.

Jarnijev je stav podigao popriličnu buru u domaćoj javnosti u posljednjih 48 sati, a ona je sada došla i do svoje kulminacije. Podsjetnika radi, Jarni je u svojoj igračkoj karijeri proveo tri godine igrajući za Betis, dok je od domaćih klubova rođeni Čakovčanin igrao samo za splitski Hajduk. Ulje na vatru ove situacije dodao je i Dinamov igrač Bruno Petković koji je, upitan za reakciju, rekao kako je Jarni klaun ukoliko to stvarno misli.

Izborničku je funkciju u U17 reprezentaciji obnašao od ljeta 2022., a mlade Vatrene je vodio u 26 utakmica u kojima je upisao 13 pobjeda, 7 remija i 6 poraza uz gol razliku 57:36. S ekipom je odradio jedan uspješni kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo 2023. godine, a koje su naši završili u grupnoj fazi kao trećeplasirana momčad s osvojenim jednim bodom. Skupinu su još činili četvrtoplasirani Nizozemci, te Engleska i Švicarska.

Nakon tog turnira koji je odigran prošlog proljeća, Jarni je momčad poveo u nove kvalifikacije za Europsko prvenstvo, gdje je prošao prvi krug kvalifikacija i ulazak u elitnu rundu gdje naše mladiće u ožujku čekaju ogledi protiv Portugala, Njemačke i Irske. Ostaje za vidjeti tko će preuzeti izborničko kormilo za ovaj zahtjevni niz utakmica.

Komentari

Povezano