Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Robert Prosinečki novi trener Rudeša

Već se krajem sezone znalo kako će Davor Mladina, donedavni trener Rudeša, napustiti tu funkciju po završetku iste. Rudeš će tako u povratničkoj sezoni u najvišem razredu hrvatskog ligaškog nogometa voditi legendarni Žuti – Robert Prosinečki.

Prosinečki će tako po prvi puta u svojoj 13 godina dugoj samostalnoj trenerskoj karijeri preuzeti jedan hrvatski klub. Ujedno je ovo i njegov povratak HNL-u nakon gotovo 20 godina, i igranja u NK Zagrebu u sezoni 2003./04. Podsjetimo se, nekadašnji Brončani svoju je trenersku karijeru započeo kao pomoćnik Slavenu Biliću u Hrvatskoj reprezentaciji od 2006. do 2010. Samostalnu je karijeru zatim inicirao na klupi Crvene Zvezde, da bi nakon toga u dva navrata vodio turski Kayserispor (2012.-13., te 2019.-20.), turski Denizlispor, reprezentacije Azerbajdžana i Bosne i Hercegovine, te ljubljansku Olimpiju što mu je bilo zadnje zaposlenje. Klub je preuzeo početkom prošle godine, a napustio ga već nekoliko mjeseci kasnije nakon razmirica s klupskim vlasnikom, na što su navijači Olimpije reagirali javnim protestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je u trenerskoj karijeri osvojio tek jedan trofej, Srpski kup 2012. s Crvenom Zvedom. Uz njega je u Rudeš stigao i pomoćni trener Gordan Ciprić, a klupski dužnosnici Silvio Marić koji obnaša ulogu sportskog direktora, te predsjednik Josip Šimunić, izrazili su svoje veliko zadovoljstvo. O trenerskim su referencama Prosinečkog mišljenja su podijeljena, no svakako je ovo upečatljiv prvi korak Rudeša u kadrovskoj slagalici ovog ljeta, s obzirom da Zagrepčani već sad kotiraju kao najvjerojatniji povratnik u drugu ligu za godinu dana.

Komentari

Povezano