Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Robert Prosinečki preuzeo Crnu Goru

Danas je u javnost izbačena vijest kako je Robert Prosinečki postao novim izbornikom reprezentacije Crne Gore. Hrabri sokoli bili su bez selektora od konca prošle godine, kada je njihovu klupu napustio Miodrag Radulović.

Aktualni izbornik Libanona otišao je s izborničkog mjesta nakon što s Crnom Gorom nije uspio izboriti plasman na Europsko prvenstvo 2024. Crnogorci su završili treći u skupini G s 11 bodova iz osam utakmica, tri boda manje od drugoplasirane Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još od samostalnosti 2006. godine, Crna Gora i dalje čeka na nastup na nekom velikom natjecanju, te su uz Kosovo trenutno jedina reprezentacija bivše države kojom to nije uspjelo poći za nogom. Sada će taj pothvat pokušati ostvariti poplarni Žuti, koji će Crnogorce povesti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026., a prije toga ga u 2024. čekaju prijateljske utakmice protiv Bjelorusije, Sjeverne Makedonije, Belgije i Gruzije.

Prosinečki je bio bez posla od rujna prošle godine kada je dobio otkaz s klupe Rudeša koji je nakon toga promijenio još tri trenera, a nije nategnuto reći kako su pod vodstvom Prosinečkog igrali i najbolji nogomet. Nekadašnjem hrvatskom reprezentativcu ovo će biti treći izbornički posao nakon Azerbajdžana te Bosne i Hercegovine.

Postati će ujedno i drugi Hrvat na klupi Crne Gore nakon Zlatka Kranjčara koji je na istoj sjedio od 2010. do 2011. U Podgorici će se opet profesionalno spojiti i s Dejanom Savićevićem, nekadašnjim suigračem iz Crvene zvezde, a koji je još od 2001. godine predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza.

Komentari