Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rođena Požežanka odvela Francusku u finale Olimpijskih igara

Ženska rukometna reprezentacija Francuske je prvi finalist olimpijskog turnira. Francuskinje su polufinalnom pobjedom od 31:28 poslije produžetaka nad Švedskom izborile priliku za obranu naslova osvojenog u Tokiju.

Dvoboj je bio gotovo u potpunosti izjednačen, a Šveđanke su se prve odvojile do +3 u 18. minuti utakmice. Francuskinje su odmah odgovorile serijom 3-0, ali Šveđanke na predah odlaze s vodstvom od 12:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Održavale su tu prednost sve do same završnice te su u posljednjih 10 minuta ušle s vodstvom od 22:19. Tada Francuskinje postižu tri uzastopna gola i sve je ponovno na početku.

Švedska je povela s 25:24 golom Kristin Thorlefisdottir u 59. minuti, no tu prednost nisu uspjele sačuvati jer rođena Požežanka Tamara Horaček izjednačava rezultat 14 sekundi prije kraja i odvodi susret u produžetke. U dodatnih 10 minuta je sjajna bila Hatadou Sako između vratnica Francuske te su domaće rukometašice ostvarila pobjedu.

Prvo ime susreta je bila već spomenuta Tamara Horaček koja je, kao i u četvrtfinalu, bila najbolji strijelac svoje momčadi s osam pogodaka. Tamara je rođena u Požegi, ali je dosta rano s roditeljima preko Splita i Ljubljane preselila u Francusku gdje se i počela baviti rukometom.

Rukometom se bavila i njezina majka Vesna koja je pod djevojačkim prezimenom Tadić bila i reprezentativka Hrvatske. S našom reprezentacijom je osvojila srebro na Mediteranskim igrama 1997. godine u Bariju.

Francuskinje u finalu čekaju pobjednice dvoboja između Norveške i Danske.

Komentari

Povezano