Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rođeni Splićanin osvojio zlato za Srbiju u streljaštvu

Zorana Arunović i Damir Mikec iz Srbije osvojili su u utorak zlato u ekipnoj disciplini zračni pištolj na 10 metara na Olimpijskim igrama u Parizu. Njih su dvoje pobijedili Sevval Ilaydu Tarhan i Yusufa Dikeca iz Turske sa 16-14 u streljačkom centru Chateauroux. Manu Bhaker i Sarabjot Singh osvojili su broncu za Indiju pobijedivši južnokorejski par Oh Ye-jin i Lee Won-ho sa 16-10.

Četrdesetogodišnji Mikec već ima olimpijsko srebro koje je osvojio samostalno u Tokiju 2021. Mikec je po ocu slovenskog podrijetla. Njegovi djed i baka po ocu potječu iz Novog Mesta, ali zbog djedovog angažmana u JNA njegov otac je rođen u Bitoli u Sjevernoj Makedoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog respiratornih problema starije braće Igora i Gorana obitelj se zbog blagodati morskog zraka i klime preselila u Split – gdje je i on rođen. Nakon izbijanja Domovinskog rata njegova obitelj seli u Herceg Novi u Crnu Goru. Konačno, 1997. godine njegova se obitelj preselila u Beograd, gdje je završio posljednji razred osnovne škole i krenuo u srednju školu.

Komentari

Povezano