Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rodri spasio Manchester City, Villa dobila Burnley

U trećem kolu engleske Premier lige u 15:00 sati odigrali su se dvoboji između Sheffield Uniteda i Manchester Cityja te Burnleyja i Aston Ville.

Manchester City je u susret ušao kao apsolutni favorit i tako su se i postavili. Dominirali su posjedom i pažljivo tražili prostore između niskog i gustog bloka Sheffielda. Prijetili su Građani iz raznih pozicija, a najbolju priliku imao je Julián Álvarez u 27. minuti, kada mu je iz neposredne blizine udarac fantastično obranio Wes Foderingham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35. minuti dosuđen je jedanaesterac za goste, nakon što je John Egan u svom šesnaestercu igrao rukom. Erling Haaland je bio zadužen za izvođenje najstrože kazne, ali je Norvežanin bio neprecizan i pogodio vratnicu.

Još nekoliko prilika je zaredala ekipa Pepa Guardiole, ali bez golova se otišlo na predah. Sheffield se grčevito branio i zabilježio nula udaraca, 17% posjeda i 20 čišćenja.

Drugo poluvrijeme – isti scenarij. City nije birao pozicije, prijetili su iz svih mogućih situacija, no Sheffield je odolijevao. Ipak, u 63. minuti napokon je popustila obrana domaćina. Jack Grealish je ubacio, a Haaland silovito zakucao loptu glavom za minimalnu prednost.

Domaćini su se malo otvorili nakon primljenog pogotka i imali su nekoliko solidnih prilika, a pravi spektakl je nastao u 85. minuti kada je Jayden Bogle zabio za poravnanje. Nakon greške Kylea Walkera, Oštrice su brzo reagirale i pogodile. Tragičar Walker brzo se iskupio za svega tri minute kada je uzeo loptu Yasseru Larouciju i uputio je u šesnaesterac. Loptu je dirao Phil Foden, a onda ona dolazi do Rodrija, koji spektakularno pogađa za vrijedna tri boda.

U drugoj utakmici koja je započela u 15 sati susreli su se Burnley i Aston Villa. Prvo poluvrijeme obilježio je nevjerojatni Matty Cash. U svojoj stotoj utakmici za klub, poljski desni bočni zabio je dva gola u početnih 20 minuta. Prvo mu je asistirao Ollie Watkins, a on je akciju završio uklizavanjem na daljnoj stativi, a potom je bio precizan nakon duplog dodavanja s Moussom Diabyjem.

Villa je Burnleyju pustila inicijativu, momčad Vincenta Kompanyja držala je posjed, ali se jednostavno nije mogla nositi s protivničkom tranzicijom. Razočaravajuću predstavu dodatno je potvrdila činjenica da u cijelom poluvremenu nisu imali udarac na gol.

To se jako brzo promijenilo kad je u 47. minuti Lyle Foster iz okreta pogodio za smanjenje vodstva i ulio nadu svojoj ekipi. U 61. minuti tu je nadu ugasio Moussa Diaby. Sjajnu akciju su odigrali izabranici Unaija Emeryja, a okrunio ju je novopridošli Diaby preciznim udarcem izvan šesnaesterca. Obje su ekipe do kraja imale nekoliko prilika, no Villa je na kraju zasluženo slavila s konačnih 1:3.

Komentari

Povezano