Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rohan Bopanna u 43. godini osvojio svoj prvi Grand Slam i ispisao povijest

Indijac Rohan Bopanna i Australac Matthew Ebden su osvojili Australian Open u konkurenciji muških parova. Oni su u finalu sa 7:6 7:5 svladali Talijane Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija.

Prošlo je tek nešto manje od pola godine otkako su Bolelli i Vavassori poraženi u finalu Plava Laguna Croatia Opena u Umagu od Nina Serdarušića i Blaža Role u epskom duelu kojeg je hrvatsko-slovenska kombinacija dobila s 15:13 u trećem setu, a danas su nastupili u finalu Australian Opena. Ipak, Bopanna i Ebden su za njih u ovom trenutku ipak bili presnažni te su s 2-0 u setovima došli do prvog zajednički osvojenog Grand Slama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dapače, za Bopannu je ovo ujedno i prvi Grand Slam naslov u karijeri čime je postao najstariji osvajač Grand Slama u konkurenciji muških parova u Open eri, dok je već prethodno ovog tjedna potvrđeno da će od ponedjeljka po prvi put u karijeri biti svjetski broj 1 čime je također postao najstariji broj 1 u povijesti s 43 godine i 329 dana.

S druge strane, za Ebdena je ovo drugi Grand Slam naslov u muškim parovima jer je 2022. godine osvojio Wimbledon zajedno s Maxom Purcellom nakon pobjede u tijesnom finalu protiv hrvatskog para sastavljenog od Nikole Mektića i Mate Pavića.

Komentari

Povezano