Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rokas Pukštas na pragu odlaska u Serie A?

Već dulje vrijeme je poznato da je Rokas Pukštas na izlaznim vratima Hajduka. Prema posljednjim informacijama, mladi Amerikanac bi mogao put Italije.

Kako javlja talijanski stručnjak za transfere Nicolo Schira, Parma je zainteresirana za dovođenje Pukštasa u svoje redove. Za sada nisu poznati detalji dogovora, već samo da se na ovom transferu radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ligama Petice prijelazni rok traje do 30. kolovoza. Hajduk do tog datuma još ima gostovanje kod Istre 25. kolovoza, ali teško je očekivati da će Pukštas biti u kadru za tu utakmicu. Upitno je samo oko kojeg će se iznosa Hajduk i kupac dogovoriti.

Parma je klub kultnog statusa, premda najljepše dane pamti tek ako pogleda 30 plus godina unazad. Prije 9 godina klub je izbačen u Seriju D nakon što nisu uspjeli pronaći novog vlasnika koji bi ih izvukao iz dugova. Sezone 2018./2019. vratili su se u prvoligaško društvo, zatim odigrali još dvije godine u eliti, pa tri sezone boravili u Seriji B. U aktualnoj sezoni iznova borave u Seriji A, stoga Rokas Pukštas ima priliku preseliti u ligu Petice.

Naime, ranije se špekuliralo da bi Hajduk htio za Pukštasa dobiti oko 10 milijuna eura ili čak malo više. Ipak, teško je očekivati da europski velikani dođu na Poljud i istresu milijune nakon što su Bilić i Kalinić u intervjuima dali do znanja da Hajduk nema novca i da mu je prodaja Pukštasa ključna za zatvaranje budžeta.

Pukštas je rođen u obitelji litvanskog porijekla 25. kolovoza 2004. godine u gradiću Stillwateru, u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academyju/Barca Academyju u SAD-u, selekciji koja je funkcionirala kao sjevernoamerička ekspozitura škole nogometa katalonskog velikana.

Neko vrijeme boravio je na probi u Manchester Unitedu, a na Poljud je stigao krajem 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije Luka Kaliterna. Prije dvije godine debitirao je za prvu ekipu i ubrzo postao jedan od njenih najvažnijih igrača. Za Hajduk je nastupio 65 puta i zabio 11 golova.

Komentari

Povezano