Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Roma dobitnom kombinacijom pobijedila Milan na San Siru

U prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige odigranoj na San Siru Roma je s 1:0 pobijedila Milan.

Domaćini su ozbiljnije ušli u susret i u 9. minuti preko Tijjanija Reijndersa imali sjajnu priliku, no obranom se istaknuo Srbin na golu Rome Mile Svilar. Međutim, Rimljani su bili ti koji su prvi došli do vodstva. Stephan El Shaarawy dobrim pokušajem u 16. minuti nagovijestio je ono što će se dogoditi minutu kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kombinacija koja je prije nekoliko dana Romi donijela pobjedu u derbiju protiv Lazija Igora Tudora i ovoga se puta pokazala uspješnom. Paulo Dybala ubacio je iz kuta, a Gianluca Mancini glavom poslao loptu u mrežu pored nemoćnog Mikea Maignana. Do kraja poluvremena po još jednu priliku imali su El Shaarawy i Olivier Giroud, no rezultat na semaforu nije se mijenjao.

U drugom dijelu Milan je postepeno podizao svoju ofenzivnu igru, tražeći pogodak za izjednačenje. Pokušali su Reijnders i Yacine Adli u 72. i 75. minuti silovitim udarcima s ruba šesnaesterca, ali Svilar je bio na razini. 24-godišnji golman do kraja susreta u još je nekoliko navrata spasio svoju momčad i prometnuo se u jednog od heroja pobjede Giallorossija.

Trupe Danielea De Rossija tako pred uzvrat u Rimu nose prednost od jednog pogotka. Utakmica na Olimpicu na rasporedu je za tjedan dana.

Komentari

Povezano