Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Roma, Lazio i Salernitana pod policijskom istragom

Klupske prostorije Rome, Lazija i Salernitane su bile jučer pod policijskom istragom kako javljaju talijanski mediji. Predmet istrage su bile isplate transfera u posljednjih nekoliko godina.

Što se Rome tiče, predmet istrage je period od 4 godine, između 2017. i 2021. Iz Rome su izjavili da će u potpunosti surađivati s vlastima te da i sami žele da se okolnosti razjasne. Bivši predsjednik James Pallotta i njegov nasljednik Dan Friedkin su među osumnjičenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio i Salernitana su pak pod zajedničkom istragom jer vlasnik oba kluba bio istovremeno Claudio Lotito. Sumnja se na malverzacije u međusobnim ugovorima ta dva kluba, ali i na izdavanja faktura za nepostojeća poslovanja. Iz Lazia su, kao i iz Rome, izjavili da su svi dokumenti, isprave i financijska izvješća dostupni istražiteljima.

Trenutno petnaestoplasirana Salernitana je u lipnju 2021. završila na tržištu jer je tada izborila plasman u Serie A. Kako prema talijanskim pravilima isti vlasnik ne može biti na čelu dvije talijanske momčadu u istoj ligi, Lotito je dionice kluba stavio na tržište. Klub je priopćio da posao prodaje kluba nije predmet istrage, već neki prijašnji poslovi.

Talijanska policija te porezna i pravosudna tijela ove sezone žestoko češljaju poslove tamošnjih klubova pa nam je već poznata kazna koju je dobio Juventus skupa s tadašnjim čelnincima i članovima upravnog odbora. Ročište na kojem će se odlučivati o žalbi Juventusa će se održati 19. travnja, a više informacija o Romi, Laziu i Salernitani će vjerojatno pristići u narednim tjednima.

Komentari

Povezano