Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Roma torpedirala povijesno loš Empoli

Nogometaši Rome su večeras na Olimpicu ostvarili ogromnu pobjedu od 7:0 nad Empolijem za prvo ovosezonsko slavlje Mourinhovih trupa. Tim su trijumfom nastavili niz od osam uzastopnih pobjeda u međusobnim ogledima.

Kada susret otvorite tako što vam desni stoper Sebastian Walukiewicz skrivi kazneni udarac poslije svega 35 sekundi igre – ne možete očekivati puno od tog gostovanja. Paulo Dybala je realizirao taj jedanaesterac, a samo šest minuta kasnije Renato Sanches postiže pogodak glavom za svoj prvijenac u dresu ”Vučice”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon toga je Leandro Paredes zamalo zabio i to izravnim udarcem iz kornera, no zatresla se vratnica. Na poluvrijeme se ipak otišlo s vodstvom od 3:0 jer je Alberto Grassi postigao autogol u 35. minuti ogleda.

Već u 55. minuti je Paulo Dybala postigao svoj drugi pogodak na susretu, dok su do kraja redom zabijali Bryan Cristante, Romelu Lukaku kojemu je to bio prvijenac u rimskom dresu te Gianluca Mancini koji je postavio konačnih 7:0 u 86. minuti.

Roma je tako po prvi put nakon 19. studenog 2006. godine i ogleda protiv Catanije (7:0) postigla sedam pogodaka, dok je ovo prva utakmica u povijesti Serie A u kojoj su nogometaši Empolija primili više od pet golova. Samo jednom u Mourinhovoj karijeri je njegova momčad slavila s većom razlikom, a to se dogodilo 2010. godine kada je kao trener Real Madrida vodio momčad do trijumfa od 8:0 protiv Levantea.

Roma je ovom pobjedom skočila u gornji dom ljestvice te s četiri boda drže 10. mjesto, dok su nogometaši Empolija ”zakucani” za dno bez ijednog boda uz gol razliku 0:12. Samo je Padova iz sezone 1994./95. imala učinak od ravno 0 golova i bodova nakon četiri kola u Serie A, a oni su se tada na kraju uspjeli spasiti kroz doigravanje protiv Genoe.

Komentari

Povezano