Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Roma u 90. minuti do pobjede nad Monzom

Prva utakmica nedjeljnog programa talijanske Serie A bila je ona u Rimu između Rome i Monze. Nakon lošijeg ulaska u sezonu igrači Rome su uspjeli povezati tri pobjede u svim natjecanjima, dok je Monza susret dočekala susret na sjajnom osmom mjestu. Unatoč tome što su cijelo drugo poluvrijeme igrali s igračem više, nogometaši Rome su tek u 90. minuti došli do 1:0 pobjede.

Prva prilika na utakmici došla je tek u 37. minuti. Houssem Aouar je ostao nečuvan nakon ubačaja Andree Belottija i pokušao glavom. No, njegov udarac je sjajno zaustavio Michele Di Gregorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključan trenutak prvog dijela dogodio se u 41. minuti. Danilo D’Ambrosio tada radi naivan prekršaj na centru i opravdano zarađuje drugi žuti karton.

Novu sjajnu priliku za Romu propustio je Belloti u prvoj minuti sudačke nadoknade. Njegov udarac glavom je još jednom odličnom intervencijom zaustavio Di Gregorio.

U drugom dijelu Monza je zatvorila prilaze svome golu i Roma nije pronalazila rješenje. Odličnu priliku propustila je Monza u 66. minuti. Tada je Samuele Birindelli sam povukao kontru i opalio s dvadesetak metara, ali je njegov udarac obranio Rui Patrício.

U 73. minuti Romelu Lukaku trese stativu. Sardar Azmoun se lijepo oslobodio svog čuvara i pronašao nečuvanog Lukakua. Ipak, Belgijac se nije uspio šestu utakmicu u nizu upisati u strijelce.

15 minuta kasnije ponovno se stativa ispriječila Romi. Ovoga puta je Lukaku uposlio Azmouna, no epilog ostaje isti i Iranac trese stativu.

U 90. minuti Roma je uspjela doći do vodstva i pobjede. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je pala kod Stephana El Shaarawyja koji probija Di Gregoria za erupciju oduševljenja na Olimpicu.

Uspjela je tako Roma doći do nove pobjede kojom su uhvatili priključak s vrhom tablice. Sada su, barem privremeno, zasjeli na šesto mjesto na tablici.

Komentari

Povezano