Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Romin preokret u nadoknadi, pobjede Monze i Cagliarija

Tri interesantna dvoboja vidjeli smo u nedjeljnim popodnevnim terminima 11. kola talijanske Serie A, a sve je kulminiralo posljednjim dvobojem na rimskom Olimpicu, gdje smo vidjeli preokret Rome u sudačkoj nadoknadi. No, krenimo redom.

U prvoj utakmici dana Monza je u gostima s 3:1 svladala Veronu s 3:1, koja sada ima pet uzastopnih poraza. Do vodstva je Monza došla u 41. minuti, kada je kontru povukao Andrea Colpani te dao loptu za Lorenza Colomba, koji ulazi u šesnaesterac s desne strane i pogađa mrežu Lorenza Montipòa. Bila je to deseta asistencija sjajnog Colpanija u seniorskoj karijeri. Do povećanja vodstva Monza je također stigla iz tranzicije. Colombo je povukao loptu gotovo sa centra, stigao do ruba šesnaesterca domaćina te sjajnim udarcem lijevom nogom pogodio rašlje Verone za 2:0 u 73. minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monza je do potvrde pobjede stigla u 84. minuti, kada je Luca Caldirola glavom pogodio za 3:0 nakon ubačaja iz kuta Georgiosa Kyriakopoulosa, a počasni pogodak za Veronu postigao je tri minute potom Michael Folorunsho. Naš Mirko Marić cijeli je susret odgledao s klupe za pričuve igrača Monze.

Prvo poluvrijeme utakmice Cagliarija i Genoe možemo slobodno okarakterizirati kao jedno od najslabijih u dosadašnjem djelu prvenstva, ali smo zato u nastavku gledali puno bolji nogomet s tri postignuta pogotka. Poveo je Cagliari u 48. minuti nakon polukontre koju je pogotkom završio Nicolas Viola, koji je u igru ušao s početkom drugog poluvremena.

No, već tri minute potom Genoa dolazi do izjednačenja. Iskusni domaći branič Edoardo Goldaniga katastrofalno procjenjuje jedan centaršut s desne strane, a njegovu pogrešku koristi Albert Guðmundsson te postiže svoj peti ovosezonski pogodak. Trener Cagliarija Claudio Ranieri u današnjem je susretu pogodio s izmjenama, koje su mu donijele i pogodak za konačnih 2:1. Igrala se 69. minuta kada je Andrea Petagna, koji je u igru ušao koju minutu ranije, u šesnaestercu Genoe uposlio još jednog igrača koji je na teren stupio s početkom nastavka Gabrielea Zappu, a ovaj matirao Josepa Martineza za 2:1 domaćina.

Marko Rog i dalje zbog ozljede ne konkurira za sastav sa Sardinije, dok je kapetan gostiju Milan Badelj iz igre izašao u 59. minuti. Valja napomenuti i da su posljednja četiri, odnosno posljednjih šest od sedam pogodaka za Cagliari postigli igrači koji su ušli s klupe za rezerve.

Posljednji popodnevni dvoboj igran je u Rimu, gdje je Roma ugostila Lecce. Već u petoj minuti domaći su promašili najveću priliku na utakmici, odnosno kazneni udarac Romelua Lukakua obranio je Wladimiro Falcone. Roma je bila bolji protivnik većim dijelom nastavka susreta, ali u 72. minuti uslijedio je šok, kada je Lameck Banda donio loptu do Rominog šesnaesterca, a Pontus Almqvist postigao svoj 20. pogodak u klupskoj seniorskoj karijeri. Domaćini su do izjednačenja stigli u 92. minuti, kada je glavom nakon centaršuta Nicole Zalewskog precizan bio Sardar Azmoun. Bio je to prvi pogodak 28-godišnjeg Iranca u dresu Rome, te bolji trenutak za to nije mogao izabrati.

Tu priči međutim nije bio kraj. Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade, Paulo Dybala došao je do jedne lopte na 40-ak metara od vrata Leccea, gurnuo sjajan pas u šesnaesterac gdje se Lukaku sjajno snašao i ljevicom pogodio Falconeovu mrežu za erupciju oduševljenja na kultnom Olimpicu.

Bila je ovo šesta pobjeda Rome u posljednjih sedam susreta u okviru svih natjecanja, dok Lecce nakon odličnog ulaska u sezonu za pobjedu ne zna posljednjih sedam dvoboja, a u posljednja tri su teren napuštali pognute glave. Marin Pongračić odigrao je dobru utakmicu za Lecce.

Komentari

Povezano