Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Ronwen Williams obranio četiri jedanaesterca za polufinale AFCON-a

Nevjerojatnu utakmicu odigrao je vratar Južnoafričke Republike Ronwen Williams te je daleko najzaslužniji što se reprezentacija kojoj je upravo on kapetan nakon 24 godine čekanja plasirala u polufinale Afričkog Kupa Nacija.

S druge strane u četvrtfinalnom dvoboju stajali su nogometaši Zelenortskih Otoka, koji su imali više od igre tokom svih 120 minuta, stvorili nekoliko jako dobrih prilika, ali Williams je zaključao svoja vrata. Najbolju priliku za odlazak u polufinale otočani su promašili u 93. minuti osnovnog dijela utakmice, kada je Wilson Tavares izbio sam pred vratara JAR-a, ali ovaj skreće njegov udarac u vratnicu, odakle se lopta odbija natrag u polje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva sata igre bez pogodaka momčadi su pristupile raspucavanju s bijele točke. Reprezentativci Zelenortskih Otoka prvi su pristupili bijeloj točki, a prva tri njihova udarca obranio je nevjerojatni Williams, dok su njegovi suigrači dva od tri prva udarca poslali izvan okvira vrata. Potom je Bryan Teixeira pogodio za otočane, Mothobi Mvala za Južnoafrikance, a točku na i svog sjajnog nastupa Williams stavlja obranom jedanaesterca Patricka Andradea za veliko slavlje Južnoafričke Republike.

Bafana Bafana tako je stigla do svog četvrtog polufinala kontinentalnog natjecanja u 11. nastupu, dok je bajka Zelenortskih Otoka na njihovu nesreću stigla do svojega kraja.

Komentari

Povezano