Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Royale Antwerpen i Royale Union remijem vratili Genk u borbu za titulu

Direktnim srazom Royal Antwerpena i Royale Union Saint-Gilloise odlučivalo se o prvaku belgijske Jupiler Pro lige. Royal Antwerpen nije bio prvak od 1957., dok Royale Union na titulu čeka još dulje, točnije od 1932. U susret su obje ekipe ušle s 45 bodova, a Genk se na trećem mjestu s 42 boda nadao neriješenom rezultatu kojim bi se uoči svoje posljednje dvije utakmice ponovno uključio u borbu za titulu. Na kraju se to i dogodilo te je utakmica završena 1:1.

Predvođeni iskusnim kapetanom Tobyjem Alderweireldom igrači Antwerpena su bolje ušli u susret i poveli već u 14. minuti. Brzu kontru je završio drugi bivši igrač Tottenhama u redovima Antwerpena Vincent Janssen koji zabija svoj 18. gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavili su domaćini s boljom igrom do kraja poluvremena, ali nisu tu bolju igru uspjeli naplatiti drugim pogotkom. Najbolju priliku propustio je Calvin Stengs koji je iz dobre pozicije pucao preko gola.

Royale Union je preuzeo inicijativu početkom drugog poluvremena, ali to se sve izgubilo u 57. minuti. Tada je Senne Lynen grubo startao nad Janssenom te mu je sudac opravdano pokazao izravni crveni karton čime je dodatno otežao posao gostima.

Unatoč igraču manje Royale Union dolazi do izjednačenja u 80. minuti. Udarac Camerona Puertasa se odbio od obrambenog bloka i tako prevario Jeana Buteza na golu Antwerpena za krucijalan gol u borbi za titulu.

Najbolju priliku za pobjedu i vrlo vjerojatno naslov prvaka za domaćine propustio je Gyrano Kerk u 87. minuti. Tada je loše zahvatio loptu koju je s tri metra samo trebao ugurati u gol.

Do kraja susreta nije više bilo uzbuđenja i ostalo je 1:1. S ovim rezultatom je najzadovoljniji Genk koji se sada ponovno uključio u borbu za titulu. Odluka će tako pasti u posljednjem kolu u kojem Genk dočekuje Antwerpen, a Royale Union pred svojim navijačima igra protiv Club Bruggea.

Komentari

Povezano