Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Royale Unionu pripao dvomeč imenjaka za povijesni uspjeh

Union Berlin našega Josipa Juranovića gostovao je kod belgijskog imenjaka Royale Uniona u sklopu uzvratne utakmice osmine finala Europske lige. Prva utakmica u Berlinu završila je 3:3 te se u uzvrat ušlo otvoreno i bez favorita. Na kraju je pobjedu odnijeo belgijski Union koji je s velikih 3:0 izbacio njemačkog imenjaka. Golove su postizali Teuma, Amani i Lapoussin. Josip Juranović odigrao je 74 minute za Union Berlin.

Domaćin je htio iskoristiti početnu euforiju i elan i pretvoriti to u rano vodstvo. Blizu toga su bili u 7. minuti kada je prvo obrana Union Berlina uspila blokirati udarac Simona Adingre, a odbijanac na koji je dotrčao Victor Boniface je završio u stativi i domaćini nisu uspjeli odmah iznenaditi goste. Ipak, domaćini su došli do vodstva u 18. minuti nakon velike greške gostujuće obrane. Knoche je išao dodati Diogu Leiteu koji ga nije gledao te je Adingra presjekao loptu, proslijedio ju do Teume koji zabija za 1:0 domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliže izjednačenju u prvome dijelu gosti su bili nakon slobodnog udarca Josipa Juranovića samo tri minute kasnije, ali njegov udarac je otišao malo pored gola. Tako se na predah otišlo sa zasluženom minimalnom prednosti domaćina. Izašli su gosti hrabrije u nastavak i preuzeli posjed lopte, ali nije to urodilo plodom. Prvo uzbuđenje u drugome dijelu pripalo je domaćinima koji su odmah udvostručili vodstvo. Boniface je lijepo uposlio Amanija koji nije imao težak posao i to je 2:0 za domaćine u 63. minuti.

Najbolju priliku za povratak u utakmicu Union Berlin je imao u 79. minuti preko jednog od tragičara za prvi gol Royale Uniona Dioga Leite. On je bio najviši u skoku nakon kornera Josipa Juranovića, ali je lopta otišla malo iznad gola.Kao da posao pred Union Berlinom nije bio dovoljno težak, Janik Haberer ga je otežao minutu kasnije. Napravio je jako glup prekršaj kojim je zaradio drugi žuti karton i time zadao novi udarac svojoj već ranjenoj ekipi.

Sol na ranu dodao je Loic Lapoussin u 95. minuti lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora. Prvi je to gol u europskim natjecanjima za reprezentativca Madagaskara, a postao je tek drugi igrač s Madagaskara koji je zabio gol u Europskoj ligi nakon Jeremyja Morela koji je zabijao za Rennes 2017. i 2019. Tako je klub koji je u sezoni 2020./2021. još igrao drugu ligu u potpunosti zasluženo ušao u europsko četvrtfinale prvi puta nakon 63 godine.

Belgija tako jučerašnjim prolaskom Genta i današnjim Anderlechta i Royale Uniona prvi puta ima tri predstavnika u Europskim četvrtfinalima od sezone 1989./1990. Što se drugog Uniona tiče, oni su svoju priliku prokockali u prvoj utakmicu gdje su uz osjetno bolju igru odigrali 3:3. Večeras nisu igrali dobro te se sada okreću borbi za Ligu prvaka u prvenstvu kojom bi dodatno obilježili već sada za njih sjajnu sezonu.

Komentari

Povezano