Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rublev ispao od aktualnog pobjednika Umaga u pohodu na obranu naslova u Monte Carlu

Andrey Rublev je 2023. godine u finalu Monte Carla pobijedio Holgera Runea, a ove sezone taj uspjeh neće ponoviti budući da je Rus zapeo na prvoj prepreci u Monaku. Danas ga je zaustavio Alexei Popyrin, osvajač prošlogodišnjeg turnira u Umagu, s 2-0 u setovima.

Rus je u meč krenuo solidno te je kod 1:1 u prvom setu imao priliku oduzeti servis Australcu. Popyrin je uspio spasiti break loptu te je već u idućem gemu napravio break za 2:1. Svoj servis Popyrin nije gubio do kraja seta te je sa 6:4 osvojio prvu dionicu igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je ponudio nekoliko obrata. Rublev je prvo kod 1:1 spasio dvije break prilike da bi kod vodstva od 2:1 oduzeo servis Australcu. Popyrin je već u idućem gemu vratio break zaostatka te se do 4:4 igralo bez oduzimanja servisa. Tada Popyrin radi još jedan break te sebi osigurava servis za meč. Rublev se imao priliku vratiti, ali jedinu break loptu nije realizirao dok je Popyrin svoju jedinu meč loptu uspješno iskoristio za pobjedu 6:4 6:4.

Australac je tako postao i prvi tenisač koji je branitelja naslova u Monte Carlu zaustavio u prvom meču u pohodu na obranu naslova još od 2016. godine kada je Jiri Vesely eliminirao Novaka Đokovića.

Rublev tako neće obraniti naslov u Monte Carlu te će idućeg tjedna biti siromašniji za 955 bodova. To ga zasad i dalje ne spušta na ATP ljestvici, ali s nekoliko dobrih rezultata njegovih konkurenata, do toga ipak može doći. Popyrina u trećem kolu čeka meč protiv Alexa de Minaura, 11. tenisača svijeta.

Komentari

Povezano