Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rublev lakoćom riješio Fritza, Lehecka predao Auger-Aliassimu

Neočekivana četvorka u polufinalu Madrida svoje mečeve je odigrala u petak. U prvom polufinalu dobru igru u Madridu nastavio je Andrey Rublev koji je s 2-0 u setovima svladao Taylora Fritza. U drugom polufinalu sastali su se Jiri Lehecka i Felix Auger-Aliassime.

Već prije meča znalo se da će pobjednik tog meča ući u svoje prvo Masters finale. Dvoboj s Rublevom će na kraju pripasti Kanađaninu. Njemu je Lehecka pri rezultatu 3:3 zbog ozljede predao meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rublev je u meč ušao loše te je već nakon prvog gema zaostajao s breakom. Međutim, Fritz također nije uspio osvojiti gem na svom početnom udarcu. Do 5:4 se igralo bez breakova, ali s vidnom dominacijom Rusa. Rublev je kod 5:4 i okrunio dominaciju oduzevši Amerikancu servis za osvajanje seta. Fritz je ponovno na početku drugog seta imao priliku oduzeti servis Rusu. Ovaj put se Rublev bolje snašao te je spasio i posljednje dvije prilike Fritza za oduzimanje servisa. Kasnije je kod 3:2 i oduzeo Amerikancu servis te do kraja meča nije imao problema sa zadržavanjem servisa. Na koncu je upisao pobjedu rezultatom 6:4, 6:3.

Auger-Aliassime i Lehecka su bili potpuno izjednačeni nakon odigranih šest gemova. Jedinu break priliku, koju nije realizirao, imao je Kanađanin dok su ostali gemovi na početnom udarcu osvajani bez problema. Kod 3:3 je Lehecka pozvao medicinski timeout nakon kojeg je uspio odigrati još tri poena. Na kraju je ipak odlučio predati meč čime je poslao Auger-Aliassimea u njegovo prvo Masters finale.

Rublev se pobjedom plasirao u svoje 25. finale, odnosno, svoje peto na Masters turnirima. Svoju drugu na Masters 1000 razini tražit će protiv Kanađanina koji u svojem prvom finalu traži i svoju premijernu titulu na ovoj razini.

Komentari

Povezano