Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rublev preokretom protiv Auger-Aliassima okrunio sjajan turnir u Madridu

Finale Madrida donijelo je neobičan okršaj. Andrey Rublev je u glavnom gradu Španjolske pronašao svoju formu iz Dubaija prije poraza od Alexandera Bublika dok je Felix Auger-Aliassime u finale došao tako što su mu trojica tenisača predala svoje mečeve. Kanađanin je u Madridu imao priliku doći do tri jubileja. Unatoč osvajanju seta na kraju je upisao poraz. Rublev ga je svladao s 2-1 u setovima.

Prvi set krenuo je neočekivano. Do breaka je prvi došao Kanađanin, a kod 3:1 je došao i do drugog. Tada ne koristi 40-0 na svom servisu te Rus smanjuje na 4:3. Kod 4:3 Auger-Aliassime osvaja gem teškom mukom te u idućem gemu propušta set loptu. Na servisu za set spašava break loptu Rublevu te koristi svoju drugu set loptu za osvajanje seta sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre Rus je više prijetio. Kod vodstva 2:1 imao je 0-30. Kanađanin je to uspio izvući i izjednačiti na 2:2. U idućem gemu na svom početnom udarcu Auger-Aliassime je morao spašavati break priliku. Ponovno je u tome bio uspješan te je set i dalje bio u egalu. Igralo se bez breaka do vodstva od 6:5 za Rusa. Tada Rublev dolazi do dvije vezane set lopte na primanju servisa. Prvu Kanađanin spašava servis winnerom, ali je na drugoj nemoćan. Rublev vraća prvi servis u teren te tjera Auger-Aliassime na forsiranu grešku koja mu znači i osvajanje seta sa 7:5.

Kroz cijeli treći set Rublev je bio taj koji je više prijetio. Kanađanin je imao problema s bedrenim mišićem te mu je nekoliko puta fizioterapeut u pauzama između gemova pružao pomoć. Auger-Aliassime se držao sve do 12. gema seta. Do tada je spasio četiri break prilike koje je izborio Rublev. Onu petu, koja je ujedno bila i meč lopta, nije spasio. Napravio je dvostruku pogrešku te je Rus iz Madrida otišao s trofejem pobjednika. Konačan rezultat bio je 4:6 7:5 7:5 za Rubleva.

Rublevu je ovo druga Masters titula. Lani je do titule došao u Monte Carlu, a ove godine je do titule došao na drugom zemljanom Mastersu čime je skočio na šestu poziciji ATP rankinga. Auger-Aliassime će na svoju prvu Masters titulu ipak morati pričekati. Svoju 200. pobjedu u karijeri Kanađanin će tražiti u Rimu s 20. pozicije na ATP ljestvici.

Komentari

Povezano