Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rublev preokretom zaustavio Alcarazov niz u četvrtfinalu Madrida

Carlos Alcaraz je prolaskom u četvrtfinale Madrida izjednačio rekord koji drži Rafael Nadal. Oba Španjolca su u Madridu došla do 14 uzastopnih pobjeda. Alcaraz je protiv Andreya Rubleva tražio apsolutni rekord. Do toga ipak nije došao s obzirom da ga je Rus preokretom pobijedio s 2-1 u setovima.

Španjolac je u meč krenuo sporo. Na servisu Rubleva u prvom gemu nije osvojio poen, a zatim je na svom morao spašavati break loptu. Nju je i spasio te se stabilizirao. Kod 2:2 je do break lopte došao backhand passing winnerom. Break priliku je i realizirao te je poveo s 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 5:3 se igralo bez prilika za oduzimanje servisa. Tada Španjolac opet prijeti te dolazi do dvije set lopte. Nijednu ne koristi te set mora završavati na svom servisu. To je i uspio, spasivši 15-30. Iskoristio je svoju treću set loptu za 6:4 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Rublev je ponovno kvalitetno započeo set te je opet u drugom gemu na primanju servisa došao do break prilika. Alcaraz je prvu break loptu spasio drop shotom, drugu as servisom, a kod treće je isforsirao grešku Rusa. Rublev je kasnije spasio i gem loptu te je došao i do nove prilike za oduzimanje servisa. Alcaraz je i četvrtu break loptu spasio, još jednom kvalitetnim servisom. Petu break priliku je Rus ipak realizirao. Alcaraz je s dvjema pogreškama izgubio dva poena u nizu te je Rublev došao do vodstva od 2:0.

Rus je na svom servisu bio siguran dok je Alcaraz kod zaostatka 1:4 još jednom morao spašavati 0-40. To je i napravio te se zadržao u setu. U idućem gemu imao je dvije vezane break prilike za potpuni povratak, ali Rublev je s dva dobra prva servisa neutralizrao Španjolčevu prijetnju.

Osvojio je ukupno četiri poena u nizu čime je došao do prednosti od 5:2. Smanjio je Španjolac na 5:3, ali je Rublev na servisu za set bio uspješan te je sa svojom drugom set loptom odveo meč u odlučujući set.

Rublev je nastavio s dobrom igrom dok je Alcaraz i dalje griješio. To je rezultiralo time da je Rus u treći set krenuo s breakom prednosti. U idućem gemu trebao je spašavati dvije prilike za obrat. Još jednom je to i napravio te je stvorio prednost od 2:0 u odlučujućem setu.

Rublev je došao i do dvostrukog breaka prednosti iskoristivši drugu break priliku kod 3:1 čime se dodatno približio polufinalu Mastersa u Madridu. Kod 5:2 je sigurno odservirao za meč za konačnu pobjedu 4:6, 6:3, 6:2.

Rus se pobjedom plasirao u svoje osmo Masters polufinale, treće na zemljanoj podlozi. U polufinalu Rublev čeka pobjednika meča između Taylora Fritza i Francisca Cerundola. Alcaraza s druge strane čeka nastup u Rimu.

Komentari

Povezano