Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rubljovu set, Đokoviću polufinale protiv Sinnera

Najuspješniji tenisač u povijesti Grand Slamova, Novak Đoković, izborio je plasman u polufinale Wimbledona nakon što je nadoknadio deficit od jednog seta protiv Rusa Andreja Rubljova te je slavio s 4:6 6:1 6:4 6:3.

U napetom prvom setu, Rubljov je prvi morao spašavati tri break lopte kod zaostatka od 3:2, a kada je u tome uspio, kod 4:4 je došao do prve prilike za oduzimanje Novakovog servisa te je u toj namjeri bio uspješan. Uz minimalne poteškoće, Rus je odservirao za osvajanje seta sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je bio jednosmjerna ulica. Đoković je osvojio prvih pet gemova te je poveo s 5:0, a set je na koncu osvojio sa 6:1 nakon manje od pola sata tenisa.

Rubljov je imao dvije break prigode kod vodstva od 1:0, no nije ih uspio pretvoriti u break. Kazna je uslijedila kod 2:2 kada Novak dolazi do break prigode koju koristi nakon neprisiljene pogreške ruskog tenisača.

Imao je Đoković novu break priliku kod vodstva od 4:2, no Rubljov ju spašava fantastičnim backhand winnerom pa na kraju smanjuje zaostatak na 4:3. Sjajan gem smo gledali kod Đokovićevog servisa za osvajanje drugog seta u kojem je ruski tenisač imao tri break prilike za ostanak u setu, ali Srbin je to sve spasio i osvojio set sa 6:4.

Odlučujući break ovog četvrtfinalnog meča je Novak napravio kod rezultata od 1:1 u četvrtom setu. Drugi najbolji tenisač s ATP ljestvice je Rubljovu dozvolio svega tri poena na returnu u četvrtom setu te ga je u konačnici dobio sa 6:3.

Srpski tenisač se danas izjednačio s Rogerom Federerom kao dva tenisača s najviše plasmana u polufinale Grand Slama – 46. Također je poboljšao svoj rekord od trenutno 66 pobjeda protiv TOP 10 tenisača na Grand Slamu. Najbliži njemu je Roger Federer s 64 takve pobjede.

Nasuprot Đokovića će u polufinalu biti Talijan Jannik Sinner. On je nastavio iskorištavati ždrijeb u kojem mu je najbolje rangirani protivnik bio Quentyn Halys – 79. s ATP ljestvice.

Sinner je danas s 3-1 u setovima svladao Rusa Romana Safiullina. Mirisalo je da će to biti šetnjica za Talijana nakon što je poveo sa 6:4 i 3:1, no onda je Safiullin osvojio 20 od sljedećih 25 poena te je drugi set osvojio sa 6:3.

Ipak, oba sljedeća seta su bila identična. Bilo bi izjednačeno do 2:2, no onda bi Sinner osvojio sljedeća četiri gema pa je meč završio dobivši treći i četvrti set sa 6:2.

Sinner je tako postao tek treći Talijan s plasmanom u polufinale Wimbledona nakon Nicole Pietrangelija (1960.) te Mattea Berrettinija (2021.). Pritom je s 21 godinom i 329 dana na leđima postao i najmlađi Talijan s izborenim polufinalom Grand Slama.

Komentari

Povezano