Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rudeš je imao vodstvo i igrača više, ali Istra je golom Ercega upisala pobjedu

Nekoliko minuta nakon što je završio susret Hajduka i Varaždina, na Aldo Drosini su igrali Istra i Rudeš. Trener domaćih Paolo Tramezzani nije mogao računati na Daria Marešića, Franu Mlinara i Ivana Ćalušića pa je po prvi put u HNL-u kao starter zaigrao Ville Koski. Največe iznenađenje u prvom sastavu Istre je bio izostanak Ante Ercega koji je bio na klupi.

Što se tiče gostiju, svoj debi u dresu Rudeša je imao Fran Karačić koji inače igra na desnom beku, ali ovaj susret je počeo na suprotnoj strani obrambene četvroke. Upravo je Karačić u šestoj minuti na asistenciju Ante Čorića postigao pogodak za 1:0 i tako prekinuo post Rudeša od 13 utakmica u nizu gdje nisu postigli niti jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra je pokušala uzvratiti udarac u 13. minuti, ali udarac Maria Čuića s ruba kaznenog prostora odlazi pored gola. Četiri minute kasnije je Matej Vuk odlično ubacio u peterac gostiju, ali Oleksandr Petrusenko glavom nije pogodio okvir gola.

U 22. minuti se nakon kombinacije iz kornera Istra vratila u utakmicu. Vuk je sjajno petom odložio za Čuića koji iz blizine pogađa rašlje za 1:1.

U 38. minuti je Rudeš imao priliku ponovno povesti; Lovro Majkić je otišao sa svog gola boksati jedan ubačaj te je lopta došla do Tomislava Mrčele koji nije mogao pogoditi nečuvani gol Istre koja je u 44. minuti ostala s igračem manje. Čuić je u kaznenom prostoru Rudeša simulirao da ga je faulirao Luka Pasariček pa je Mario Zebec bivšem igraču Hajduka pokazao isključujući drugi žuti karton.

U drugom poluvremenu smo prvo gledali dosadnih 20 minuta, a zatim je u 66. minuti Karačić glavom pucao nakon ubačaja Čorića, ali odlično brani Majkić.

Tramezzani je u 68. minuti odlučio uvesti Ercega, a on je još jednom pokazao zašto je ponajbolji igrač Istre. U 78. minuti je dugu loptu uputio Advan Kadušić, a Erceg je pretrčao Matea Pavlovića i iz jako oštrog kuta pogodio pored Matej Markovića za 2:1 i preokret Istre.

Do kraja susreta je Rudeš pokušao izbjeći poraz, ali udarac Vinka Petkovića u 91. minuti je išao pored gola te je Istra upisala 2:1 pobjedu. Puležani sada imaju 25 bodova; 21 više od posljednjeg Rudeša koji ostaje na mizerna četiri boda.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano