Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rudeš nadoknadio 0:3 i došao do boda protiv Lokomotive

Subotnji program Supersport HNL-a su na zapadu Zagreba otvorili Rudeš i Lokomotiva. Lokomotiva je vodila 3:0 i činilo se išla prema uvjerljivoj pobjedi, ali Rudeš se nije predavao i na kraju došao do boda i 3:3. Imali su gosti i kazneni udarac za 4:1, ali ništa ni to nije bilo dovoljno za tri boda.

Nije moglo bolje krenuti za Lokose koji su poveli već u trećoj minuti. Nakon lijepe akcije, Robert Mudražija je pronašao nečuvanog Duju Čopa u sredini. Čop takve prilike ne propušta i zabija svoj deseti gol ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je niz promašaja Lokomotive koja bi još uvjerljivije vodila da nije bilo raspoloženog Mateja Markovića na golu Rudeša. Niz je prekinut u 24. minuti kada gosti udvostručuju vodstvo. Čop je ovoga puta u ulozi asistenta, a Mateo Marić zabija za 2:0.

Potpuno razbijanje Rudeša u prvom dijelu dovršeno je u drugoj minuti sudačke nadoknade. Ponovno je Čop ostao nečuvan u sredini i svojim drugim golom na utakmici riješio pitanje pobjednika.

Rudeš se nije predavao i u petoj minuti nastavka smanjuju rezultat. Nakon duge lopte Vige Vujanića, Duje Korać je elegantno prebacio istrčalog Nikolu Čavlinu. Prvotno je označeno zaleđe Koraća, ali je nakon VAR provjere pogodak priznat.

Nakon toga utakmica je ušla u mirnije vode sve do 80. minute. Tada je Mudražija prošao kroz obranu Rudeša prije nego što je srušen u kaznenom prostoru, a sudac Erceg je pokazao na bijelu točku. U potrazi za drugim ovosezonskim trogotkom, Čop je preuzeo odgovornost. No, njegov udarac je pročitao Marković i ostavio Rudeš u igri.

U 87. minuti Rudeš se u potpunosti vraća u utakmicu. Tomislav Mrčela je bio najviši nakon kornera Frana Topića i zabio za potpunu neizvjesnost. Na isteku 90. je udarac Ante Ćorića za 3:3 obranio Čavlina.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Vanja Šare je zabio za 3:3 i potpunu ekstazu domaćih navijača. Prvotno je označeno zaleđe, ali je nakon još jedne intervencije VAR sobe pogodak priznat. Imala je Lokomotiva i priliku Marića pred sami kraj. Tada je Rudeš još jednom sjajnom intervencijom spasio Marković.

Rudeš je tako došao do osmog boda ove sezone, a Lokomotiva je propustila priliku skočiti na četvrto mjesto.

Komentari

Povezano