Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rudeš napustio jedan od najboljih driblera lige

Posljednju momčad HNL-a Rudeš je napustio jedan od najboljih driblera lige. Ganac s talijanskom putovnicom imena Brian Oddei je sporazumno raskinuo ugovor.

Mladi 21-godišnji krilni napadač je došao iz redova talijanskog prvoligaša Sassuola, a u dresu Rudeša je skupio 19 nastupa te imao učinak od dvije asistencije. Ono po čemu se istaknuo jest njegov dribling, a posebno je upečatljiva njegova partija bila protiv Rijeke na Rujevici u prvom kolu aktualne sezone kada je imao sedam uspješnih driblinga iz devet pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također se nalazi u TOP 10 driblera lige, točnije na osmom mjestu s 22 driblinga uz konverziju uspješnosti od 56.41%. Osim toga, nalazi se na samom vrhu lige po prosječenom broju uspješnih driblinga koji iznosi 2.8 po utakmici.

Njegova iduća destinacija bit će trenutno petoplasirana ekipa slovačke lige, DAC 1904 iz Dunajske Strede u kojoj ga čekaju hrvatski nogometaši Ivan Dolček i Bartol Barišić.

Zanimljivo, za ovaj je klub već zaigrao velik broj hrvatskih igrača, točnije njih čak 16. Osim spomenutih Dolčeka i Barišića, u klubu su još bili i Andrija Balić, Lorenzo Šimić, Marko Divković, Antonio Asanović, Marin Ljubičić, Andrej Čaušić, Dario Kristo, Darijo Pecirep, Danijel Jumić, Mirko Plantić, Mate Dragičević, Dalibor Višković, Joško Samardžić i Marko Žiković.

Komentari

Povezano