Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rudeš protiv Istre stigao do prvog boda u HNL-u

Utakmicu šestog kola SuperSport HNL-a na Aldo Drosini odigrale su dvije ekipe koje su uoči ovog dvoboja zauzimale posljednja dva mjesta na tablici, Istra i Rudeš.

Na kraju, podjela bodova rezultatom 0:0 u susretu u kojem su gosti iz Zagreba bili bolja ekipa na terenu u prvih 25 minuta. Nakon toga Istrijani su preuzeli inicijativu i većinu vremena bili bolji protivnik, ali ipak nisu uspjeli stići do sva tri boda. Rudeš je tako stigao do prvog boda u ovoj sezoni dok je Istri ovo četvrti remi u šest odigranih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče sastava, kod domaćih je na klupi ostao kapetan Frano Mlinar, a priliku od prve minute u veznom redu dobio je bivši igrač Hajduka Ivan Ćalušić. Napad je predvodio Ante Erceg uz podršku Matea Lisice s jedne i Advana Kadušića s druge strane. Kod gostiju iz Zagreba, napadački dio momčadi Roberta Prosinečkog predvodili su Aleksa Latković i Andrej Lazarov uz Ivora Ljubanovića u vrhu napada.

Ekipa Rudeša bolje je ušla u ovaj susret, a kroz prvih 25 minuta izgledali su vrlo dominantno na terenu. U 9. minuti Ljubanović je primio loptu na rubu šesnaesterca i uputio udarac koji ipak nije bio dovoljno precizan. Četiri minute kasnije Latković je također potegnuo izvana, no njegov udarac je završio u rukama domaćeg vratara Lovre Majkića. Pritisak gostiju se i dalje nastavio, a iduća dva pokušaja bila su djelo Lazarova čije je udarce u 22. i 24. minuti uspješno obranio Majkić.

Nakon prekida za osvježenje Istra se ipak probudila i do kraja poluvremena preuzela konce igre. Kadušić je preselio na desnu stranu napada, a Lisica na lijevu što se pokazalo kao vrlo dobar potez trenera Istre. Pokušala je Istra preko Ercega koji se u 32. minuti našao u dobroj situaciji, no gostujući vratar Karlo Kralj je dobro reagirao i obranio taj udarac. Nastavili su domaći s dobrom igrom, a u 38. minuti Kadušić je uputio dobar centaršut za Mateja Vuka čiji je udarac glavom obranio vratar gostiju Kralj.

Iako u prvoj polovici drugog dijela nismo vidjeli previše izglednih prilika, Istra je i dalje nastavila s dobrom igrom. Vrijedno spomena je bila situacija u 55. minuti kada je Mlinar centrirao s desne strane, a vratar Kralj nesigurno reagirao i ispustio loptu iz ruku. Srećom po Rudeš, nikakva veća opasnost se nije razvila iz te situacija.

Prijetili su domaći i u 72. minuti nakon kombinacije dva igrača koja su ušla s klupe. Darwin Matheus je lijepo uposlio Marija Čuića čiji je udarac ipak bio preslab za vratara gostiju. Tri minute kasnije Erceg je imao odličnu priliku, ali ponovno je vratar gostiju Kralj odlično reagirao i spriječio pogodak Istrijana. Nastavila je Istra tražiti pogodak koji bi im donio sva tri boda, a do kraja susreta ipak nisu uspjeli dovoljno ozbiljno zaprijetiti te je na semaforu ostalo 0:0.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano