Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rudeš se vratio nakon 3:1 i “pokvario” Dinamovu proslavu naslova

Posljednju utakmice ovosezonskog izdanja SuperSport HNL-a odigrali su Dinamo i Rudeš na rasprodanom Maksimiru. Sama utakmica bila je pomalo u drugom planu, a ono što su svi čekali bila je službena proslava naslova prvaka nakon.

Imali su Modri prednost od dva pogotka razlike, no Rudeš je u samom finišu uspio nadoknaditi zaostatak. Na kraju su remizirali rezultatom 3:3, strijelci za domaće bili su Fran Brodić, Takuro Kaneko i Sandro Kulenović, dok su za goste precizni bili Fran Topić, Vinko Petković i Jan Doležal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah u prvih dvadesetak minuta pokazao je Rudeš kako neće samo tako pokleknuti danas, no Dinamo je ipak stigao do vodstva u 24. minuti. Kaneko je uposlio Kulenovića koji je poslao dobru loptu pred suparnička vrata, a tamo se našao Brodić koji je postigao svoj 13. pogodak ove sezone.

Samo četiri minute kasnije Rudeš je izjednačio kada je Topić, koji je zapravo Dinamov igrač na posudbi u Rudešu, odlično pogodio s distance. Do kraja poluvremena Dinamo je ipak ponovno došao do prednosti.

U 36. minuti zabio je Kaneko koji je poslao opasnu loptu pred suparnički gol, vratar Matej Marković očekivao je da će netko promijeniti smjer ubačaja, no lopta ga je prevarila i završila u mreži. Lijepa gosta bila je od strane Brodića koji je odmah dao do znanja kako nije dirao loptu.

Početkom drugog dijela Dinamo je dodatno podebljao svoje vodstvo. Brodić je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu gdje je bio Kulenović koji je mirno pospremio loptu u mrežu. Nastavili su Modri prijetiti, a vratar Marković imao je hrpu posla što najbolje pokazuje brojka od čak 12 obrana koliko ih je skupio.

Kada je Sergej Jakirović još dodatno dao priliku klincima i izvadio praktički sve senatore činilo se da će se susret mirno privesti kraju. Ipak, Rudeš je u samom finišu utakmice nadoknadio zaostatak u potpunosti. Prvo je u 77. minuti smanjio kada je pogodio V. Petković, a onda je u 86. minuti Doležal donio deveti bod ove sezone svojoj ekipi.

Vrijedi napomenuti kako je u drugom dijelu u igru ušao Luka Stojković koji se vratio poslije teške ozljede i zaigrao po prvi puta još od kolovoza prošle godine. Dinamo je tako sezonu punu turbulencija ipak završio s trostrukom krunom i na izrazito pozitivan način bez obzira na rezultat ove utakmice…

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano