Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Tomislav Rukavina: “Mišić je bolji od Rakitića”

U intervjuu za Večernji list, Tomislav Rukavina je odgovarao na kratka pitanja format “ili-ili” gdje je birao najboljeg veznjaka HNL-a te najboljeg stopera u povijesti Hrvatske.

Prvo je odabrao Petra Sučića ispred Filipa Krovinovića, Rokasa Pukštasa i Tonija Fruka. Nakon toga je odabaro Josipa Mišića ispred Sučića te je nakon toga rekao da je zadnji vezni Dinama bolji i od Ivana Rakitića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najboljeg veznjaka u HNL-u je na kraju odabrao Martina Baturinu iz Dinama, dok je najboljim stoperom u povijesti Hrvatske proglasio Roberta Kovača ispred Slavena Bilića, Domagoja Vide, Dejana Lovrena, Josipa Šimunića i Daria Šimića.

Također je složio idealnog hrvatskog nogometaša, kombinirajući karakteristike različitih igrača, a cijeli video pogledajte ispod:

Rukavina je karijeru započeo u Osijeku, a nakon kratkog boravka u Zagrebu prešao je u Dinamo (tadašnju Croatiju) tijekom sezone 1995./96.

U dresu Dinama osvojio je četiri naslova prvaka i postao hrvatski reprezentativac, debitiravši protiv Poljske u rodnom Osijeku. Iako je bio blizu odlaska na Svjetsko prvenstvo 1998., zbog ozljede nije putovao. Tijekom karijere odigrao je šest utakmica za reprezentaciju.

Nakon uspjeha u Dinamu, prešao je u talijansku Veneziju, gdje je igrao tri sezone u Serie A i B. Povratkom u Hrvatsku, potpisao je za Hajduk, gdje je postao standardan branič i osvojio dva naslova prvaka. Karijeru je završio 2006. godine s ukupno šest naslova prvaka Hrvatske i tri osvojena Kupa.

Nakon igračke karijere, radio je kao trener u Nogometnoj akademiji Davor Šuker, a od 2009. više puta bio je pomoćnik Krunoslavu Jurčiću u Dinamu.

Uz to, Rukavina je u razdoblju od veljače 2014. godine do veljače 2015. bio glavni trener Osijeka. U 36 utakmica na klupi Bijelo-plavih, osvajao je jedan bod u prosjeku. Od 2019. do 2022. bio je izbornik Hrvatske U-17.

Podsjetimo, Rukavina je otac Gabriela Rukavine, koji sada igra za Rijeku, a donedavno je bio velika nada Dinama.

Komentari

Povezano