Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometaši ne žele više koristiti nadimak Kauboji kojeg je smislio Balić

Uoči predstojećeg Europskog rukometnog prvenstva koje će se održati u Njemačkoj od 10. siječnja do 28. siječnja je izašla obavijest kako hrvatski rukometaši ne žele više da ih se zove “Kaubojima“.

Jedan od autora tog nadimka je bio jedan od najvećih igrača u povijesti rukometa i općenito hrvatskog sporta legendarni Ivano Balić, a taj nadimak se uoči Svjetskog prvenstva 2009. godine u Hrvatskoj zacementirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nekadašnji dio obrambene tvrđave Davor Dominiković je u jednom intervjuu izjavio sljedeće: “Mi smo Kauboji jer smo se tako nazvali zbog načina na koji smo osvojili Svjetsko prvenstvo u Portugalu 2003. godine. Mislim da je jako bitno da smo to razjasnili. Dakle, zovite nas Kauboji, a ne Pakleni!”

Zvali su ih jedno vrijeme “Paklenima” što ih je živciralo pa su došli do nadimka kojeg je svlačionica objeručke prihvatila. Vlado Šola je jednom izjavio: “Balić je imao hrpu ideja. Znam samo da smo stvarno bili kao kauboji, svi šareni, pola opreme nismo imali, a u natjecanje smo uletjeli i kroz njega proletjeli kao na konjima. Bio je to pravi kaubojski prepad, kao u filmovima.”

Evo nas u 2024. godini, bliži se Europsko prvenstvo, a naši rukometaši će trećeg dana, tj. 12. siječnja izaći u akciju protiv najtežeg protivnika u skupini B – Španjolske. Osim Španjolske, u skupini s Hrvatskom se još nalaze Austrija i Rumunjska. Uskoro ćemo saznati konačan popis rukometaša koji će braniti boje Hrvatske, a trebali bi dobiti i novi nadimak. Iz saveza tvrde kako ova generacija jednostavno nema nikakve veze s onom Balićevom te da samim time nadimak Kauboji više nije prikladan.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano