Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometaši Nexea uvjerljivo bolji od Gorenja za prvo mjesto ljestvice

Rukometaši Nexea su večeras u Našicama ugostili slovensko Gorenje Velenje u utakmici trećeg kola druge faze Europske lige. Nakon što je u Velenju bilo neriješeno, u Dvorani OŠ Kralja Tomislava su Našičani slavili s uvjerljivih 34:27.

Izuzev početnog vodstva Gorenja od 2:1, rukometaši Nexea su cijelo prvo poluvrijeme proveli u rezultatskom suficitu. On nije bio velik, dapače, maksimalno vodstvo je poslije 24 minute igre iznosilo dva gola razlike, ali Našičani ga nisu ispuštali iz ruku. U 25. minuti je Manuel Štrlek povećao prednost na +3 (15:12), a na odmor se otišlo sa 17:15 za domaću momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Štrlek bio najbolji strijelac hrvatskog doprvaka s četiri pogotka, dok su po tri dodali Fahrudin Melić i Ivan Sršen. Na drugoj strani je Enej Slatinek Jovičić zabio šest golova te je bio najbolji strijelac poslije 30 minuta igre.

Početkom drugog dijela se igralo gol za gol, a nakon devet minuta igre, poslije gola Melića s desnog krila, Nexe je po prvi put povelo s četiri gola razlike – 24:20 što je natjeralo trenera gostiju na timeout. Sredinom drugog poluvremena je Dominik Kuzmanović zaredao dvije velike obrane što su njegovi suigrači na drugoj strani znali naplatiti pa su u 47. minuti dosegnuli i najvećih +5 (28:23).

Do kraja susreta se gosti više nisu uspjeli vratiti u dvoboj pa je Nexe u konačnici uvjerljivo slavilo s 34:27, a do trijumfa su ih predvodili Manuel Štrlek i Ivan Sršen s po sedam pogodaka, dok je Fahrudin Melić zabio pet.

Večerašnjom pobjedom su rukometaši Nexea ponovno zasjeli na prvo mjesto ljestvice skupine II sa sedam bodova, dok je Skjern na šest, a Savehof na pet. U posljednjem kolu, Nexe će gostovati kod Savehofa, dok će Gorenje Velenje ugostiti Skjern. Prvoplasirana momčad će izravno izboriti četvrtfinale, dok će drugoplasirana i trećeplasirana morati u doigravanje.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano