Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometaši Sesveta poraženi kod Flensburga u povijesnoj utakmici

Rukometaši Sesveta poraženi su na gostovanju kod Flensburga u povijesnom debiju u EHF Europskoj ligi. Branitelj naslova i trenutno vodeći klub njemačke Bundeslige u prvom je kolu skupine G s uvjerljivih 42:25 svladao momčad Igora Vorija.

Sesvećani su dobro ušli u utakmicu i u početnih nekoliko minuta uspjeli parirati europskom prvaku iz 2014. Međutim, Nijemci su, ponajprije brzim “centrima” i kontrama, slomili otpor gostiju i u 18. minuti dohvatili najveću prednost u prvom dijelu od pet pogodaka razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do predaha se igrala igra gol za gol, a na odmor se otišlo s 21:17 u korist Flensburga. U nastavku, Sesvete nisu mogle pratiti ritam njemačke momčadi, a presudna je bila serija 5:0 sredinom poluvremena kojom su domaćini poveli s 11 razlike i, povećavajući vodstvo, dvoboj mirno priveli kraju.

U redovima hrvatskog kluba istaknuli su se Davor Gavrić i Patrik Hršak s po pet pogodaka, dok su Filip Perić i Nikola Kahlina na vratima zajedno zaustavili 11 udaraca. S druge strane, pobjednike su predvodili August Baskar Pedersen s 10 i Aksel Horgen s osam golova, a Benjamin Burić upisao je 14 obrana.

Spomenimo, momčad Igora Vorija ulaskom je u finale prošlosezonskog izdanja domaćeg Kupa izborila grupnu fazu drugog ranga europskog klupskog rukometa čime je ostvarila povijesni uspjeh kluba osnovanog 2000. godine, a koji se na najvišoj razini hrvatske scene natječe tek od 2017. Svakako, valja nadodati kako su Sesvećani već nastupili i u EHF Europskom kupu, trećem rangu, u kojem su pretprošle sezone ispali u četvrtfinalu od turskog Beşiktaşa nakon izvođenja sedmeraca.

U drugom kolu idućeg utorka Sesvete dočekuju mađarsku Tatabányju, dok će Flensburg biti gost kod češke Karvine.

Komentari

Povezano