Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometaši Sesveta poraženi od Tatabanyje u Europskoj ligi

Rukometaši Sesveta u drugom su kolu EHF Europske lige u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec dočekali mađarsku Tatabanyju. Mađari su proveli u vodstvu gotovo čitavu utakmicu i na kraju zasluženo slavili s 31:27.

Gosti su od samog početka dvoboja preuzeli inicijativu na terenu. Na vratima je raspoložen bio László Bartucz, a napad je funkcionirao dobro što je rezultiralo najvećom prednosti Mađara u prvom dijelu od pet gola razlike. Momčad Igora Vorija uspjela se, potom, stabilizirati i igrom gol za gol održavati zaostatak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici, Tatabanya je na predah otišla sa 17:14. U redovima Sesveta valja istaknuti Davora Gavrića koji je prvo poluvrijeme okončao s čak osam pogodaka.

Sesvećani su sjajno ušli u nastavak susreta. Nikola Kahlina je s dvije vezane obrane ponudio svojoj ekipi brze golove te su domaćini nakon nepune tri minute poravnali rezultat. Ipak, favorizirani gosti odgovorili su serijom 8:0 ostavivši Sesvete bez učinka više od deset minuta što se pokazalo odlučujućim. Do kraja utakmice, Tatabanya je, usprkos naletima suparnika, sigurno sačuvala vodstvo.

U redovima hrvatskog kluba istaknuo se već spomenuti Gavrić s 11 pogodaka, dok su Filip Perić i Kahlina na vratima zajedno upisali deset obrana. S druge strane, pobjednike je predvodio hrvatski reprezentativac Mateo Maraš s devet golova. Bartucz je ogled završio s 18 zaustavljenih udaraca.

U idućem kolu, Sesvete gostuju kod češke Karvine koja će večeras snage odmjeriti s Flensburgom.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano