Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometaši Zagreba doživjeli najteži poraz sezone

Ovog tjedna se uzbuđenja nisu vratila samo u nogometnoj Ligi prvaka već i u rukometnoj. Večeras su rukometaši Zagreba u 11. kolu skupine A gostovali kod Aalborga gdje su uvjerljivo poraženi rezultatom 32:22.

Višestruki uzastopni prvaci Hrvatske u večerašnjem ogledu nijednom nisu vodili. Već nakon 10 minuta igre je rezultat bio 7:3, a nakon što je Miloš Kos smanjio na 7:4, uslijedio je niz od četiri uzastopna pogotka Danaca za velikih 11:4. Do poluvremena su domaćini održavali prednost koja je na kraju iznosila šest golova razlike – 18:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom uvodnih 30 minuta se istaknuo Mikkel Hansen sa šest pogodaka za Aalborg, dok je za Zagreb samo jedan manje zabio Filip Glavaš čime je gotovo udvostručio svoj dosadašnji konto pogodaka jer je dosad postigao njih šest. Nažalost po “Lavove”, izostale su obrane vratara kojih je bilo tek tri, dvije Ante Grbavca te jedna reprezentativca Mateja Mandića.

Nije momčad Aalborga posustala ni u jednom trenutku, a do prve dvoznamenkaste prednosti stižu u 47. minuti kada je Patrick Wiesmach iz kontranapada zabio pogodak na prazan gol za 26:16. Aalborg je u konačnici slavio rezultatom 32:22 što je za Zagreb najteži poraz ove sezone.

Hansen je ostao najbolji strijelac Aalborga sa šest pogodaka, dok su mu najbliže došli Mads Hoxer Hangaard i Sebastian Barthold s po četiri. Kod Zagreba je Glavaš bio najbolji strijelac s pet golova, dok su po tri dodali Luka Lovre Klarica i Zvonimir Srna.

Ovom pobjedom je Aalborg skočio na drugo mjesto ljestvice skupine A s 14 bodova na kontu, dok je Zagreb ostao šesti s 10. U sljedećem kolu Zagrepčane očekuje ključan dvoboj u borbi za plasman u knockout fazu Lige prvaka jer gostuju kod norveškog Kolstada, izravnog konkurenta za to šesto mjesto. Podsjećamo, Zagreb je na domaćem terenu slavio s uvjerljivih 31:20, a Norvežani imaju samo jedan bod manje.

Komentari

Povezano