Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometaši Zagreba poraženi na otvaranju Lige prvaka

Nakon što je jučer s četiri odigrana dvoboja otvorena nova sezona rukometne Lige prvaka, večeras je svoj put u najprestižnijem klupskom rukometnom natjecanju započeo i RK Zagreb.

U posljednjem susretu skupine B, Bijeli lavovi poraženi su na gostovanju kod Kielcea rezultatom 30:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci su bolje ušli u ogled, a početnu nervozu Zagrepčana naplatili su vodstvom od četiri pogotka razlike. Domaćini su održavali stečenu prednost do sredine prvog poluvremena kada je Zagreb serijom od 5-1 po prvi puta izjednačio rezultat.

S neriješenih 13:13 se u konačnici i otišlo na odmor nakon što je četiri sekunde prije kraja fantastično zabio Miloš Kos. U drugom dijelu je presudio niz Poljaka od čak 7-0 u posljednjih deset minuta pomoću kojeg su od 23:22 otišla na 30:22 i momčad Andrije Nikolića više nije imala snage za odgovor.

U redovima Zagreba po pet golova postigli su Luka Lovre Klarica i Kos, dok je Matej Mandić zaustavio osam udaraca. S druge strane, najbolji kod Kielcea bio je Igor Karačić s jednakim učinkom pogodaka, a nekadašnji igrač GRK Varaždina Sandro Meštrić upisao je sedam obrana.

U ranijim utakmicama, Aalborg je s 38:31 svladao Nantes za koji nastupa Ivan Pešić, aktualni prvak Barcelona nadigrala je Kolstad s 35:30, dok je Pick Szeged na domaćem terenu pobijedio Magdeburg rezultatom 31:29. Mađare je sa šest golova predvodio Mario Šoštarić.

Najzanimljiviji dvoboj skupine A odigrali su Füchse Berlin i Veszprém. Iako su se domaćini sredinom prvog dijela odvojili na pet golova razlike, Mađari su se do predaha vratili, a potom u nastavku i okrenuli rezultat u svoju korist. Gosti su prednost mirno održavali, a konačni ishod bio je 32:31. Luka Cindrić postigao je dva pogotka za Veszprém.

U ostalim susretima grupe A, Sporting je na povratku u Ligi prvaka iznenadio poljskog prvaka Wisłu Płock s 34:29, PSG je izborio 31:29 pobjedu protiv Eurofarma, a do prvih bodova stigao je i Dinamo Bukurešt uvjerljivim 37:28 trijumfom nad danskim Fhk Eliteom.

U drugom kolu Zagreb dočekuje danski Aalborg, a derbi utakmicu odigrat će Veszprém i PSG.

Komentari

Povezano