Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometašica Podravke zabila pobjedonosni pogodak za svoju Austriju protiv Južne Koreje, ostale favoritkinje odradile posao

26. Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene odigrava se od 29. studenog do 17. prosinca, u zajedničkom domaćinstvu Danske, Norveške i Švedske, točnije, u 6 gradova – Herning, Fredrikshavn, Stavanger, Trondheim, Helsinborg i Göteborg.

Jedne od sudionica bit će i rukometašice Hrvatske, a našim je djevojkama ovo 8. puta da će zaigrati na Svjetskom prvenstvu. Izabranice Ivice Obrvana igrat će u skupini A sa Švedskom, Kinom i Senegalom, a prvi meč čeka nas 1. prosinca u 18:00h protiv rukometašica Senegala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ostatka skupina i utakmica, u prvom kolu Skupine C Austrija na hrvatski pogon je u napetoj završnici savladala Južnu Koreju. Iako su sredinom prvog dijela Austrijanke imale +6 (9:3), Koreja se sa svojom brzom igrom i golovima iz polukontri vratila u život i u dva navrata  došla na -2 (9-7, 10-8). Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 16-12 za Austriju.

Na početku drugog dijela Koreja serijom 6-2 dolazi na 18:18. Koreja je izborila vodstvo 21-20, ali nije ga uspjela zadržati zbog serije velikih promašaja. Pri rezultatu 21-21 su promašile zicer, dok su pri rezultatu 22-22 pogodile vratnicu. Austrija se potom odlijepila na 24-22 i zahvaljujući obranama svoje vratarke hrvatskih korijena Petre Blažek održavala prednost.

Ipak, Koreja 10 sekundi prije kraja zabija za 29-29, ali Austrija izvodi brzi centar, a Patricia Kovacs zarađuje sedmerac, kojeh potom realizira rukometašica Podravke hrvatskih korijena Katarina Pandža.

Najefikasnija u redovima Južne Koreje bila je igračica na poziciji lijevog krila Bit-na Woo sa 11 pogodaka, dok je kod Austrije najefikasnija bila Katarina Pandža sa 8 golova, a Petra Blažek imala je 5 obrana.

U večernjoj utakmici skupine C europske prvakinje i domaćinke ovog prvenstva Norvežanke su bez većih problema, rezultatom 43:11 (19:7) savladale Grenland, kojeg na SP-u nije bilo 22 godine. 

Standings provided by Sofascore

U skupini G rukometašice Brazila nanijele su bolan poraz Ukrajini 35:20 (17:10). Ukrajina je držala egal do rezultata 6:5, no potom Brazil radi seriju 11:0 i odlazi na 16:5, te bez većih problema održava tu prednost do kraja. Igračica utakmice bila je Bruna Almeida De Paula sa 7 pogodaka na svom kontu.

U istom terminu u skupini G Španjolke su razmontirale Kazahstan rezultatom 34:17 (14:8). 

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano