Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Rukometašice preokretom u završnici do pobjede u Slovačkoj

U prvom dijelu dvomeča za Svjetsko prvenstvo sa Slovačkom hrvatske rukometašice su na gostovanju u Šali slavile 24:22. Hrvatice su odigrale sjajnu završnicu gdje su -2 pretvorile u +2 te sada mogu mirno čekati srijedu i uzvrat u Slavonskom Brodu.

Kod Hrvatske je najefikasnija bila Klara Birtić koja je zabila pet golova, a kod Slovakinja je briljirala Barbora Lancz koja je zabila sedam.Naše rukometašice su dobro ušle u utakmicu i brzo povele 2:5. Nakon toga, kroz cijelo poluvrijeme se više manje igralo gol za gol te se i na predah otišlo s tri gola prednosti za Hrvatsku. Točnije, nakon prvih 30 minuta rezultat je bio 8:11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovakinje su bolje ušle u drugi dio te su brzo došle do 12:12. Nakon timeouta Hrvatska je ponovno bolje zaigrala i serijom 3:0 pobjegla od protivnica. Odmah je uslijedio odgovor Slovakinja koje izjednačuju i u zadnjih deset minuta se ulazi u egalu te se igra gol za gol.Onda je pri rezultatu 19:20 Slovačka zabila tri gola u nizu i s dva razlike prednosti ušla u zadnjih sedam minuta. Nenad Šoštarić je zvao timeout nakon kojeg Hrvatska radi seriju 4:0 i prednost 22:24 na ulasku u zadnje dvije minute.

Rukometašice su uz sitne poteškoće ipak uspjele opravdati status favorita i već sada su jednom nogom na Svjetskom prvenstvu koje se krajem godine održava u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Komentari

Povezano